Annons

Slovakien flyttar covidpatienter utomlands

Publicerad 4 mars 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Slovakien är hårt drabbat i pandemin. På bilden ses en leverans av det ryska vaccinet Sputnik V som kommer att användas i landet.
Slovakien är hårt drabbat i pandemin. På bilden ses en leverans av det ryska vaccinet Sputnik V som kommer att användas i landet.Foto: Frantisek Ivan/AP/TT

Slovakiens sjukhus är fulla av covidpatienter så nu har de första flyttats till Polen i ett försök att lätta på trycket på sjukvården. Polen och Tyskland har erbjudit sig att ta emot tio slovakiska patienter vardera.

Den senaste veckan har Slovakien rapporterat världens högsta siffra av coviddöda per capita – trots de restriktioner som har satts in för att stoppa smittspridningen. Omkring 4 000 personer vårdas för covid-19 på landets sjukhus.

Annons

I onsdags skärptes virusåtgärderna, vilket bland annat innebar striktare regler för hur människor får röra sig. Men regeringen har hotat med ytterligare åtgärder om inte läget har blivit bättre den 21 mars.

Slovakien, med omkring 5,5 miljoner invånare, har registrerat 7 560 döda i covid-19 under pandemin.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons