Annons

Armenien drar sig ur Eurovision

Publicerad 5 mars 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Srbuk representerade Armenien i senaste Eurovision, 20419. Arkivbild.
Srbuk representerade Armenien i senaste Eurovision, 20419. Arkivbild.Foto: Sebastian Scheiner/AP/TT

Armenien drar sig ur vårens Eurovision Song Contest, ESC. Anledningen är den senaste tidens turbulens i landet, skriver SVT.

"De senaste händelserna, den korta produktionstiden och andra omständigheter gör det svårt att medverka", meddelar public servicebolaget AMPTV.

Annons

Det var i förra veckan som demonstranter stormade en regeringsbyggnad i huvudstaden Jerevan, och både anhängare till premiärminister Nikol Pasjinian och oppositionella har demonstrerat.

I ett uttalande beklagar Martin Österdahl, högst ansvarig för ESC på Europeiska radio- och tv-unionen EBU, Att Armenien drar in sin medverkan:

"Armenien har en lång historia i tävlingen och tillför alltid spännande och kvalitativa scenframträdanden. Vi förstår orsaken till beslutet och kommer att sakna deras hårda arbete och professionalitet i Rotterdam".

Den första semifinalen sänds från Rotterdam i Nederländerna den 18 maj. Finalen äger rum den 22 maj.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons