Chicago fick revansch efter straffläggning

Det blev ytterligare ett jämnt möte mellan Chicago och Tampa Bay i NHL-ishockeyn. Men den här gången fick Chicago revansch, efter straffläggning.
Hemmalaget vann mötet med 4–3.
Publicerad 6 mars 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Chicagos målvakt Malcolm Subban blev matchhjälte efter att ha räddat alla straffar i straffläggningen mot Tampa Bay.Foto: Nam Y. Huh/AP/TT

Floridalaget Tampa Bay befinner sig i Chicago för att spela tre matcher. Den första, som spelades natt mot fredag, drog Tampa Bay det längsta strået och vann med 3–2 i förlängningen.

Bröt segersviten

Att det är två jämna lag som möts befästes i matchen under natten mot lördagen, då det krävdes straffar för att skilja motståndarna åt. Den här gången var det Chicago som var starkast, när Philipp Kurashev var den enda som lyckades sätta sin straff, där bland annat Tampa Bays Victor Hedman tidigare misslyckats. Bostons vinst innebär att Tampa Bays segersvit på sex matcher är över.

– Det var en stor lagvinst, vi spelade bättre i går kväll. Men det var ett bra målvaktsspel och att vi spelade bra överlag. Det var två viktiga poäng för oss, säger 20-årige Chicagobacken Adam Boqvist vid presskonferensen efter matchen.

Matchen blev som sagt en jämn historia, där Chicagos Alex DeBrincat stod för två mål för hemmalaget, hans 100:e och 101:a i Chicagotröjan. Adam Boqvist noterades för en assist till det ena målet, liksom ytterligare en till Dominik Kubaliks kvitteringsmål sex minuter in i tredje perioden, som gjorde att matchen kunde gå till förlängning.

Tredje möte i helgen

Victor Hedman fick med sig en assist, hans 18:e för säsongen, till Alex Killorns 2–1-mål i powerplay halvvägs in i första perioden. Hedman befäster därmed sin ledning i den interna assist- och poängligan (22 totalt).

Chicago möter Tampa Bay för en tredje match på söndag, lokal tid.

– Nu måste vi ladda om inför söndag. Då kommer Tampa Bay gå ut hårt, vi måste vara beredda på det, säger Adam Boqvist.