Annons

Gömde sprängdeg i bh:n – döms till fängelse

Publicerad 6 mars 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Sprängmedel i bh:n slutade med sex månaders fängelse. Arkivbild.
Sprängmedel i bh:n slutade med sex månaders fängelse. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

När polisen gjorde tillslag i lägenheten började farmodern verka nervös. Hon visiterades och visade sig att gömt flera hekto sprängmedel i bh:n, rapporterar SVT Nyheter Stockholm.

På torsdagen dömde Södertörns tingsrätt kvinnan, som är i 60-årsåldern, till sex månaders fängelse för medhjälp till brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor samt ringa narkotikabrott. Ytterligare en kvinna, mamman i familjen, dömdes till fängelse i ett år och fyra månader för skyddande av brottsling och medhjälp till grovt vapenbrott.

Annons

Totalt hittades närmare ett kilo dynamitsprängmedel i lägenheten. Där fanns också två helautomatiska pistoler, en helautomatisk kulsprutepistol med ljuddämpare och ammunition samt tre hekto cannabis.

Även den 18-årige sonen och ytterligare en man är åtalade efter husrannsakan, men tingsrätten avvaktar med domen eftersom de även är misstänkta i den stora härvan med koppling till det så kallade Vårbynätverket.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons