Morata fixade Juventusvändning

Publicerad 6 mars 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Två målskyttar firar. Adrien Rabiot, till höger, kramar om Alvaro Morata efter ett av målen i segern över Lazio.Foto: Tano Pecoraro/AP/TT

Två mål på tre minuter från Alvaro Morata gör att Juventus skuggar i toppstriden i Serie A-fotbollen.

Först sköt han 2–1 med vänstern efter att ha runnit igenom i straffområdet i 57:e minuten och bara tre minuter senare förvaltade han en straff med högern fram till slutresultatet 3–1.

Det innebar att Juventus både vände och drog ifrån. Joaquin Correa hade gett Lazio ledningen i 14:e minuten efter en misslyckad bakåtpassning från Dejan Kulusevski, men Adrien Rabot kvitterade med en kanon i första krysset sex minuter före paus.

Juventus sparade Cristiano Ronaldo, som byttes in i 70:e minuten, inför nästa veckas Champions League-retur hemma mot Porto som vann första mötet med 2–1.

Dejan Kulusevski spelade från start och byttes ut på tilläggstid för Juve som nu är trea, sju poäng bakom ledande Inter och en poäng efter tvåan Milan.