Annons

NBA:s Silver hoppas på fulla arenor nästa år

Det kommer inte att bli några utlandsresor för lagen i NBA nästa säsong, men ligans kommissionär Adam Silver är hoppfull om att man åtminstone kommer att kunna spela för fulla läktare på hemmaplan.
Publicerad 7 mars 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
NBA-kommissionären Adam Silver tror på mer publik under basketmatcherna i USA nästa säsong. Arkivbild.
NBA-kommissionären Adam Silver tror på mer publik under basketmatcherna i USA nästa säsong. Arkivbild.Foto: Mark J. Terrill/AP/TT

– Om vaccineringen fortsätter i den här takten, och de fortsätter att vara lika effektiva mot viruset och dess varianter, så hoppas vi att vi kommer att ha relativt fulla arenor nästa säsong, säger Silver under en presskonferens inför söndagens all star-match.

Förra säsongen spelades, efter ett långt uppehåll, klart i en karantänbubbla i Orlando, Florida. Och den pågående, komprimerade säsongen spelas inför så gott som tomma läktare. Men nästa kommer man alltså att tillåta mer publik.

Annons

– Planen är fortfarande att försöka starta nästa års säsong så nära det så kallade normala som möjligt. Uppriktigt sagt så är jag rätt optimistisk just nu över att vi kommer att kunna börja i tid, och ungefär hälften av våra lag tillåter fans på sina arenor just nu, äger Silver.

Den pågående säsongen avslutas i mitten av juli så att spelare som ska delta i OS kan åka till Tokyo.

Även om det för närvarande inte finns några planer på att återvända till en karantänbubbla för slutspelet säger Silver att han inte utesluter den möjligheten.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons