Anaheim säkrade första NHL-vinsten på tio matcher när laget besegrade Colorado i förlängning.
– Det är en känsla av lättnad i omklädningsrummet, lite av pressen försvinner, säger lagetkaptenen Ryan Getzlaf.
Publicerad 7 mars 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Rickard Rakell firar 1–0-målet mot Colorado.
Rickard Rakell firar 1–0-målet mot Colorado.Foto: David Zalubowski/AP/TT

Anaheims svensk Rickard Rakell gjorde ett mål och två assist – både till målet som tog mötet till förlängning samt till vinnarmålet.

Och det var just Rakell som inledde matchens målskytte. Gästande Anaheims 1–0-ledning stod sig in i första periodvilan och drygades sedan ut till en tvåmålsledning genom Troy Terry.

Men så kom Colorado ikapp och förbi – efter två mål av Mikko Rantanen (assist av Gabriel Landeskog på det ena) och ett vardera av Logan O'Connor och Brando Saad var ställningen 4–2 till hemmalaget.

Men Anaheim lyckades komma ikapp och ställningen var 4–4 vid ordinarie speltids slut. Förlängningsperioden varade i knapp två minuter då Rakell åter skapade målläge för bortalaget. Svensken sköt från ena tekningscirkeln och Getzlaf lyckades styra in pucken bakom Hunter Miska i Coloradomålet till 5–4 till Anaheim.

På den kanadensiska sidan av NHL besegrade Vancouver Toronto med 4–2. Vancouvers Nils Höglander gjorde ett mål. Och Montreal utklassade Winnipeg med 7–1.