GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jämställda företag mer lönsamma

Opinion • Publicerad 8 mars 2021 • Uppdaterad 24 november 2021

Andelen kvinnor i börsens ledningsgrupper har ökat med 67 procent mellan 2011–2020, vilket är glädjande. Samtidigt har bara ett av de 388 noterade bolagen på Stockholmsbörsen haft en jämställd ledningsgrupp: Investor. Bolaget har arbetat jämställt sedan 2011 och ligger därmed rejält före de andra. Lönsamheten har varit god. Kursutvecklingen blir generellt god för mer jämställda bolag, förutom när det gäller finanschef: där blir resultatet bäst om det är en kvinna på posten.

15 börsbolag har istället uteslutande män i ledningsgruppen. Amanda Lundeteg, vd på stiftelsen Allbright som årligen mäter jämställdheten på börsen, säger att man med fog kan undra om kvinnliga anställda verkligen har samma möjligheter att avancera inom bolag som inte har en enda kvinna i ledningsgruppen. Det gör i sin tur att man kan undra om de bolagen hittar de mest kvalificerade till posterna i ledningsgruppen, eller slentrianmässigt befordrar män.

I en sammanställning från slutet av 2020 kom en rad investmentbanker och analysföretag fram till att jämställda företag gått bäst på börsen. Undantaget var Nordea, som inte hittade bevis för det, men däremot fann att jämställda bolag hade mindre volatil avkastning, vilket påverkar värderingen av bolaget. Enligt banken Credit Suisse presterar bolag med mindre än 15 procent kvinnor på ledande positioner dessutom avgjort sämre på börsen.

Enligt banken Morgan Stanleys analytiker leder jämställdhet till ökad trivsel, bättre möjlighet att rekrytera talanger och ett bättre innovationsklimat.

Jämställdhet borde med andra ord vara rätt viktigt för potentiella investerare när de väljer vilka företag de lägger sina pengar på. Man kan dessutom ifrågasätta kompetensen inom företag som inte värnar jämställdhet i sin ledning, i styrelser och som målsättning, eftersom det alltså påverkar värdet på bolaget. Vill man vara lönsam ska man vara jämställd.

Ledarredaktionen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.