Annons

Luleå och Brynäs vände – båda nära SM-final

Mycket talar för en guldkamp mellan Luleå och Brynäs. Båda lagen – etta och tvåa i SDHL:s grundserie – har tre "matchbollar" för att säkra en SM-finalplats.
Publicerad 8 mars 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Luleå behöver en seger till för att nå SM-final. Arkivbild.
Luleå behöver en seger till för att nå SM-final. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Regerande svenska mästarna från Luleå var först att ta ett stort kliv mot ännu en SM-final i ishockey. Efter 3–1 borta mot Djurgården leder norrbottningarna semifinalserien med 2–0 i matcher.

Men det började inte alls bra i ishallen i Stora Mossen. Efter bara 15 sekunder gjorde Alexis Mauermann 1–0 för stockholmarna.

Annons

Luleå hämtade sig snabbt från mardrömsstarten och efter drygt fem minuter åkte Noora Tulus åttor i Djurgårdens zon innan hon skickade in 1–1-pucken. I mittperioden tryckte Josefine Persson in 2–1 på en målvaktsretur och i slutperioden ökade Jenni Hiirokoski på till 3–1.

Efter två möten på två dagar i huvudstaden väntar nu spel i Luleå. På onsdag kväll har Luleå den första chansen att säkra en finalplats.

Även Brynäs har ena skridskon i SM-finalen. Efter den galna vändningen i den första semin mot HV71 – 2–5 med drygt tre minuter kvar blev 6–5 efter förlängning – vann Gävlelaget nu med 3–2 i Jönköping.

HV71 ledde den här gången med 2–0 långt in i mittperioden, när Brynäs inledde ännu en vändning. Josefin Bouveng blev tvåmålsskytt och sköt segermålet med drygt sju minuter kvar.

Semifinal 3 spelas i Gävle på onsdag.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons