Annons

Norge ska överklaga diskning av Klæbo

Norge förbereder en överklagan av beslutet att diska Johannes Høsflot Klæbo i VM-femmilen. Ett definitivt avgörande kan dröja till på fredag.
Publicerad 8 mars 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Alexander Bolsjunov och Johannes Høsflot Klæbo efter målgången i femmilen.
Alexander Bolsjunov och Johannes Høsflot Klæbo efter målgången i femmilen.Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Skid-VM i Oberstdorf avslutades med stor dramatik när Klæbo, efter att ha varit först över mållinjen i femmilen, diskades för att ha varit orsaken till att Alexander Bolsjunov knäckte ena staven i spurten om guldet.

Senast två dygn efter att den officiella resultatlistan publicerades, det vill säga klockan 16.41 på tisdagen, måste en överklagan vara inlämnad till internationella skidförbundet Fis. Förbundet har sedan 72 timmar på sig innan tre medlemmar ur regelkommittén ska ha behandlat överklagan.

Annons

– Vi tycker att vi har ett bättre och bättre fall, säger norske landslagstränaren Arild Monsen till Aftenposten.

– Det ser mer om mer ut som en obstruktion från Bolsjunov. Vi har sett flera filmsnuttar av vägvalet som han gör.

Emil Iversen, den ursprunglige tvåan som fick guldet när Klæbo diskades, stöttar att det norska skidförbundet lämnar in en överklagan.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons