Annons

Tampa Bay vände med sex raka mål

Med sex raka mål mot Chicago stod Tampa Bay för en mäktig upphämtning i NHL-ishockeyn.
– Det var en konstig match så klart. Vi släppte in för många lätta mål, säger Chicagos Mattias Janmark.
Publicerad 8 mars 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Chicagos målvakt Kevin Lankinen hade fullt upp i lagets förlustmatch mot Tampa Bay.
Chicagos målvakt Kevin Lankinen hade fullt upp i lagets förlustmatch mot Tampa Bay.Foto: David Banks/AP/TT

Chicago kopplade greppet i det tredje mötet mellan lagen på mindre än en vecka. Halvvägs in i första perioden satte Philipp Kurashev första målet, assisterad av Carl Söderberg, och fem minuter senare utökade Mattias Janmark ledningen, hans åttonde mål för säsongen.

Medvinden fortsatte in i andra, då Janmark spelade fram Pius Suter som gav hemmalaget en 3–0-ledning.

Annons

– Vi kom ut bra och spelade bra. Vi har bevisat att vi kan spela jämnt mot det här laget och vara bättre än dem. Vi försatte oss själva i en bra situation med 3–0-ledning. Då vill man bara få tiden att gå och försöka att fortsätta spela, säger Janmark vid presskonferensen efter matchen.

"Måste dra lärdomar"

Då inledde Tampa Bay sin återhämtning. Innan perioden var över var laget både ikapp och förbi. Poängmakaren Victor Hedman fick först med sig en assist till 3–1-målet, och gjorde själv säsongens femte mål när han i powerplay kvitterade knappt åtta minuter in i perioden, med ett distansskott från strax innanför blålinjen.

– Jag känner att vi måste stoppa blödningen där vid 3–1, eller 3–2. Vi måste veta hur vi ska spela den typen av matcher där vi leder med 3–0. Nu har det varit två sådana matcher under kort tid där vi släppt en sådan ledning. Det måste vi dra lärdomar av, säger Janmark.

Mattias Janmark konstaterar att Tampa Bays powerplay är svårt att möta.

– De har väldigt bra spelare, bra uppställning. Hedman rör sig bra därbakom, och får igenom skott, så han är ett hot. Och så har de (Steven) Stamkos i ena tekningscirkeln och (Brayden) Point i mitten. Det är hot överallt. Du kommer att ta bort någon, och så ger du samtidigt upp något. Det är det som gör det så svårt, säger han.

I tredje perioden utökade Tampa Bay med ytterligare två mål. Slutresultatet blev därmed 6–3, och Floridalaget kan lämna sejouren i Chicago med två vunna matcher och en förlust.

Debut för Borgman

Svenske backen Andreas Borgman gjorde debut för Tampa Bay, och fick drygt tio minuters speltid.

– Det har varit ett tag sedan. Benen var inte i matchform kanske, men det kändes faktiskt bra att vara därute igen, säger han efter matchen.

Den 25-årige backen fostrades i Huddinge innan det blev spel i Timrå, Västerås och HV71. 2017–2018 spelade han 48 matcher för Toronto, men sedan dess har det blivit bara blivit spel i farmarligan och finländska Liiga.

Att bara träna utan att få spela har varit jobbigt, medger han.

Annons

– Alla vill spela matcher. Du gör ungefär samma sak och väntar ut det. Det blir frustrerande, och du blir lite uttråkad.

Men även om benen inte var med i början, så kändes det bättre för varje byte, säger han. Och han känner en viss skillnad nu jämfört med tiden i Toronto.

– Jag känner mig lugnare där ute nu. Jag vet lite mer hur den nordamerikanska ligan fungerar, säger han.

Gustav Sjöholm/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons