Annons

Uppgifter: Zlatan missar två matcher till

Zlatan Ibrahimovic missar troligen de kommande två matcherna med Milan.
Det uppger Milannews.
Förhoppningen är att han är tillbaka till returmatchen mot Manchester United i Europa League.
Publicerad 8 mars 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Skadade Zlatan Ibrahimovic får sitta vid sidan av planen ett tag till.
Skadade Zlatan Ibrahimovic får sitta vid sidan av planen ett tag till.Foto: Spada/AP/TT

Ibrahimovic skadade en lårmuskel i ligamatchen borta mot Roma och har sedan dess stått över matcherna mot Udinese (1–1) och Verona (2–1).

Under måndagen läkarundersöktes han på nytt och skadan uppges läka som den ska, men han hinner inte bli återställd till torsdagens första åttondelsfinal mot United och lär också missa helgens ligamatch mot Napoli.

Annons

Siktet för en comeback är i stället inställt på Milan returmatch mot United den 18 mars.

Två dagar tidigare presenterar förbundskaptenen Janne Andersson truppen till VM-kvalen mot Georgien och Kosovo samt landskampen mot Estland.

I helgen läckte uppgifter ut att Zlatan Ibrahimovic tackat ja till landslagsspel – och en blågul återkomst nästan fem år efter avskedet i EM-slutspelet 2016.

Landslagsledningen ville varken bekräfta eller dementera uppgifterna om Ibrahimovic finns med i den bruttotrupp på 35-40 spelare som skickas ut i god tid till klubbarna inför den slutliga trupputtagningen.

"Dialogen med Zlatan fortsätter", uppgav landslagets presschef Jakob Kakembo Andersson.

Janne Andersson och hans kollega Peter Wettergren tog i höstas ut större trupper än normalt, delvis på grund av coronarestriktioner men också för att tävlingsmatcher varvades med vänskapslandskamper.

Det troliga är att truppen innehåller 25-27 spelare när den presenteras den 16 mars.

Henrik Skiöld/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons