Annons

Järnkrok stor hjälte mot mästarlaget

Ett formsvagt Nashville ställdes mot tufft motstånd i NHL i form av Tampa Bay.
Då klev Calle Järnkrok fram.
Med ett mål och tre assist låg han bakom samtliga mål när laget vann över Stanley Cup-mästaren med 4–1.
Publicerad 16 mars 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Calle Järnkrok, till höger, var stekhet mot Tampa Bay. Arkivbild.
Calle Järnkrok, till höger, var stekhet mot Tampa Bay. Arkivbild.Foto: Steve Nesius/AP/TT

Nashville hade bara en seger på de sex senaste matcherna. Och i och med att man ställdes mot det regerande mästarlaget talade mycket för att det kunde bli ytterligare en förlust.

Inget av lagen lyckades spräcka målnollan i första perioden. Men i mittperioden satte Nashville – och Calle Järnkrok fart.

Annons

29-åringen satte i gång ett anfall och fick en assist när Eeli Tolvanen stänkte in 1–0, fyra minuter in i perioden. Viktor Arvidsson gjorde 2–0 fem minuter senare, assisterad av Järnkrok.

– Jag tycker att vi spelade som vi måste för att vinna en sådan här match. Hela laget jobbade stenhårt och spelade enkelt, säger Järnkrok till Aftonbladet.

Järnkrok själv kunde sätta trean i numerärt underläge när han kom fri och distinkt satte dit pucken.

Nashville vann till slut med 4–1 efter att Mattias Ekholm fastställt slutresultatet och Järnkrok kunnat inkassera sin fjärde poäng för dagen.

– Jag vet inte vad man ska säga om poängen. Jag spelade som jag brukar men hade väl lite flyt i dag bara. Vår kedja hade bra kemi, säger Järnkrok.

Järnkrok har nu gjort sju mål och sex assist på 23 NHL-matcher den här säsongen. Om han själv vill lyfta laget vill målvakten Pekka Rinne hylla de svenske centern.

– Han är en sådan spelare som alla tränare vill ha i sina lag. Det finns alltid plats för honom. Calle är en riktigt bra lagspelare, det är så han spelar, han tar stort ansvar i försvarszon och när han tar sig framåt i banan vet man att det blir farligt, säger Rinne på presskonferensen efter matchen.

Anton Johansson/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons