GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ehrling Wahlgren är död

Personligt
Kroppsbyggaren Ehrling Wahlgren, Ystad, har avlidit, 74 år gammal, meddelar Ystads Allehanda.
Publicerad 18 mars 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Foto: HENRIK MONTGOMERY

Ehrling Wahlgren har kallats en pionjär bland svenska kroppsbyggare. Han var på sin tid en internationellt framgångsrik kroppsbyggare, tillhörde samma generation som legenden Arnold Schwarzenegger. Han vann tävlingen Mr Europa 1974, men redan 1969 hade han satt världsrekord i ”hacklift”, en form av marklyft bakom ryggen.

Vid Mr World-tävlingen 1975 blev han trea, men vann priset för ”världens bästa armar”.

Ehrling Wahlgren har skrivit flera böcker och också varit verksam som föreläsare. Som tränare ägnade han sig åt både motionärer och elitatleter.

Han förekom även i andra sammanhang. 2005 var han med i tv-såpan Robinson och syntes också i en musikvideo med dansbandet Trivs med Brogrens.

”Om bara viljan finns” heter de memoarer som Ehrling Wahlgren gav ut 1982.

I slutet av år 2020 gick Ehrling Wahlgren igenom en stor hjärtoperation.

Han hittades tidigare i veckan död i sin lägenhet i centrala Ystad.

Håkan JacobssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.