Lagfarter Nsk

Hus på 90 kvadratmeter i Tyringe har fått nya ägare

Kategorier:
Lagfarter Nsk
Lagfarter Nsk Fastigheten på adressen Smultronslingan 27 i Tyringe har fått nya ägare. Köpare är Maria Bajerska, 60, och Joanna Nowakowska, 30, och säljare är Per Pettersson. Köpet blev klart i mars 2021 och priset blev 370 000 kronor. Husets byggår är 1940 och det har en boyta på 90 kvadratmeter.

Bara några hundra meter bort såldes nyligen en fastighet, på Tvärskogsvägen 68. Där landade priset på 235 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Ekonomi

Nordea: Spretig och pessimistisk budget

Annika Winsth, chefsekonom Nordea. Arkivbild.
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Ekonomi
Ekonomi Alldeles för spretiga satsningar och för lite fokus på en av de viktigaste frågorna. Dessutom för pessimistisk när det gäller synen på arbetsmarknaden. Det är Nordea-ekonomen Annika Winsths syn på dagens vårbudget.

Arbetsmarknaden och en satsning på jobben står i fokus i regeringens vårändringsbudget. Annika Winsth poängterar dock att situationen är på väg att förändras på den svenska arbetsmarknaden.

— Den (regeringen) är alldeles för pessimistisk när det gäller såväl tillväxt som arbetslöshet. Vi tror att arbetslösheten sjunker till åtta procent i sommar, säger hon till TT och fortsätter:

—Det är riktigt att man har krisåtgärder så länge vi har restriktioner som påverkar företagen men min bedömning är att inom en-två månader börjar vi fasa bort de där restriktionerna. Då ska inte restaurang, taxi och hotell ha stöd när vi lever ett normalt liv.

Naturlig fråga

Att en socialdemokratisk regering ändå väljer att fokusera på just jobbfrågan, poängterar hon är ganska självklart.

– Det är val 2022 och det här är hennes (Magdalena Anderssons) område. Hon inledde ju presskonferensen med att upprepa jobb, jobb, jobb som den största frågan. Det är dock inte klokt att använda skattebetalarnas pengar till att stötta arbetsmarknaden när vi har ett normalläge.

Annika Winsth hade samtidigt gärna sett en tydligare och större energisatsning, både för svensk del och för omvärlden.

— Energifrågan är en av de viktigaste frågorna vi har framför oss med stora utmaningar. Det är en viktig redskap för att hjälpa såväl Sverige som omvärlden mot en hållbar utveckling.

Annat tonläge

Samtidigt lyfter hon att tonläget hos finansministern delvis har förändrats, vilket är välkommet enligt Winsth:

– Det som är bra är att finansministern går från att endast prata om kris till att mer fokusera kring att rusta Sverige. Det är en viktig skillnad för den ekonomiska krisen har vi mer eller mindre lagt bakom oss. Då ska krisåtgärderna inom ett par månader börja att fasas ut.

Tobias Österberg/TT

Joakim Goksör/TT

Owe Nilsson/TT

Kultur och nöje

Kate Winslet hemsöks av senaste tv-rollen

Kate Winslet i 'Mare of Easttown'. Rollen som Mare Sheehan följer den brittiska skådespelaren även efter inspelningen. Pressbild.
Foto: HBO
Kultur och nöje
Kultur och nöje Av alla de roller Kate Winslet har gjort, finns det ingen som påverkat henne psykiskt så mycket som Mare Sheehan.
Även flera månader efter det att inspelningen av ”Mare of Easttown” avslutades känner Winslet att den plågade småstadspolisen Mare fortfarande närmast hemsöker henne.

– Samtidigt är jag inte säker på att jag vill bli av med henne, trots att hon gör mig galen, säger Winslet till TT.

Mare Sheehan är polis i den amerikanska småstaden Easttown och försöker utreda såväl ett mord som en ung flickas försvinnande, samtidigt som hennes eget privatliv håller på att gå sönder.

– Hon är definitionen av en kvinna som försöker göra allting samtidigt. Hon vill inte se möjligheten att hon kan misslyckas. Hon har en moral och en etik som sätter familjen främst. Hon har skuldkänslor som hon försöker trycka bort, eftersom hon annars skulle riskera att bryta ihop, säger Kate Winslet.

– Och hon bryr sig inte om hur hon ser ut. Hon färgar inte håret, hon ser sig aldrig i spegeln, eftersom hon inte har tid med det.

Haft tur

Winslet konstaterar att hon har tur, eftersom hon hela tiden får manus som hon tycker är intressanta. Men det har inte alltid varit så.

– Jag är nu drygt 40 år gammal och jag är intresserad av oglamorösa roller. Jag har inte det minsta intresse av att spela perfekta personer. Jag vill spela riktiga människor med riktiga känslor. Inför inspelningen av ”Mare of Easttown” jobbade jag med en sorgterapeut och talade med personer i min släkt som hade erfarenhet av mentalsjukdom.

Hon säger att det är viktigt för henne att gå djupt in i rollfiguren, att "äga" den och aldrig släppa greppet.

– Och så måste det vara varje dag. Du måste göra ditt jobb. Även om det har varit tufft hemma på morgonen, om ditt barn har varit uppe med feber, så när du kommer till inspelningen kör du.

Tog med rocken

När inspelningen var avslutad tog Winslet med sig Mares gamla rock och har den nu hängande i sin hall.

– Kanske kan jag delvis bli kvitt henne när serien visas och mina vänner ringer och talar om den. När vi kan dela erfarenheten.

Under de senaste åren har Kate Winslet medverkat mest i mörka berättelser.

– Jag vet, det ser ut som om jag dras till dem, men jag älskar att göra komedier. Och det är alltid jag som skrattar mest och mest högljutt på en inspelning.

Gunnar Rehlin/TT

Kate Winslet är just nu mest intresserad av oglamorösa filmroller, säger hon. Arkivbild.
Kate Winslet är just nu mest intresserad av oglamorösa filmroller, säger hon. Arkivbild.
Foto: Evan Agostini/AP

FAKTA

Fakta: Kate Winslet

Ålder: 45.

Familj: Maken Edward Abel Smith, tre barn.

Yrke: Skådespelare.

Tidigare roller: Bland annat "Förnuft och känsla", "Titanic", "Eternal sunshine of the spotless mind", "Little children", "Holiday", "The reader", "Revolutionary Road", "The dress maker", "Ammonite".

Aktuell: I "Mare of Easttown" på HBO Nordic.

Kommande: "Avatar 2", "Fake!".

Inrikes

Svensk dömd – köpte lyxhus för knarkpengar

Jonas Falk i samband med att han grips i december 2010 i den colombianska huvudstaden Bogotá. Arkivbild.
Foto: Departamento Administrativo de Seguridad (DAS)/TT
Inrikes
Inrikes 2,5 års fängelse samt en bot på 50 miljoner kronor – det döms svensken Jonas Falk till i spansk domstol för penningtvätt i samband med narkotikahandel.
Domen kommer över sju år efter utlämningen från Sverige till Spanien, rapporterar tidningen Expressen.

Den spanska domen är ännu ett kapitel i följetongen om svenskens öde. Jonas Falk greps 2010 i Colombia misstänkt för att vara en av huvudmännen i en stor kokainhärva.

Svenska och spanska myndigheter samarbetade i utredningen och 2013 dömdes han i Sverige till 18 års fängelse för narkotikabrott. Men 2014 friades han på alla åtalspunkter i Svea hovrätt, eftersom domstolen ansåg att bevisningen inte var tillräcklig.

Falk beviljades över tre miljoner kronor i ersättning av svenska staten för de 3,5 år han suttit frihetsberövad.

Trots att han friats i svenska domstolar döms nu alltså Jonas Falk för kopplingar med narkotikahandeln i Spanien. Både i den svenska rättegången – och nu i den spanska – åtalades nämligen svensken för sina affärer med en annan man som smugglade kokain över Atlanten.

Enligt det spanska åtalet ska Falk ha investerat över 50 miljoner kronor som härrör från kokainhandeln i bland annat lyxhus och krogar.

– Domen är felaktig och vi kommer att överklaga. Samma sak hände i Sverige vid tingsrättens dom, där jag sedan frikändes i högre instans, säger Jonas Falk i en intervju med Expressen.

Jonas Falk har tidigare avtjänat flera fängelsestraff, dömd för bland annat grova bankrån. Vid tre tillfällen har han fritagits under spektakulära former.

Erik Lindahl/TT

Ida Vanhainen/TT

Kultur och nöje

Dansbandsveckan i Malung ställs in

Dansbandsveckan i Malung ställs in. Arkivbild.
Foto: Fredrik Persson/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje

Årets fysiska upplaga av Dansbandsveckan i Malung ställs in, skriver SVT. Anledningen stavas pandemin och arrangörerna satsar i stället på 2022.

"Vi har redan en plan på hur vi ska utveckla och öka intresset för Dansbandsveckan hos våra dansgäster med 35-årsjubileum och allt", säger Lars Bälter, kommunikationsansvarig på Dansbandsveckan, i ett pressmeddelande.

Dansbandsveckan var tänkt att genomföras den 18-24 juli. I stället kommer den att genomföras digitalt i någon form.

Även fjolårets arrangemang fick ställas in på grund av pandemin.

Ekonomi

"Jobbpaket" på 1,8 miljarder i budgeten

Finansminister Magdalena Andersson (S) presenterar vårbudgeten i dag.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Ekonomi
Ekonomi Regeringen är bekymrad över arbetslösheten i pandemins spår.
Därför föreslås ett "jobbpaket" bland annat för unga i vårändringsbudgeten.

Finansminister Magdalena Andersson (S) presenterade på torsdagen regeringens vårändringsbudget för 2021.

Många av förslagen handlar om olika förlängda krisstöd till företag, mer pengar till vården, vaccinering och sjuka, och mer pengar till kollektivtrafik på grund av pandemin.

Det mesta av det är känt sedan tidigare.

– Nytt för i dag är ett jobbpaket, säger Andersson.

Fler sommarjobb

Paketet innehåller olika åtgärder, bland annat riktade mot unga. Paketets prislapp är på 1,8 miljarder kronor.

Regeringen gör bedömningen att unga kommer att ha fortsatt svårt att hitta sommarjobb. Därför föreslås 180 miljoner kronor extra till kommunerna för 15 000 fler sommarjobb i sommar.

– Det är inte bra för unga att börja sitt vuxenliv i passivitet. Man ska jobba eller plugga, säger Andersson.

En del av tillskottet för fler sommarjobb ska riktas mot unga med socioekonomisk svag bakgrund , eftersom de kan ha sämre förutsättningar att etablera sig på arbetsmarknaden.

Fler sommarkurser

I vårändringsbudgeten föreslås också att medel tillförs för åtgärder som tillfälligt kommer att öka utbudet av utbildning, exempelvis medel för fler sommarkurser på universitet och högskola, medel för utökning av utbildningsplatser på folkhögskola samt satsningar inom regional yrkesinriktad vuxenutbildning.

Pengarna till sommarkurser på universitet och högskolor bedöms ge 6 000 platser. Det innebär att mer pengar också måste skjutas till för studiemedel.

Bland satsningarna för att fler ska hitta jobb finns också mer pengar till så kallade kombinationsutbildningar – yrkesutbildningar som varvas med SFI-studier. Regeringen, C och L lägger 779 miljoner kronor på detta i budgeten.

Känt sedan tidigare och utöver det nya jobbpaketet, är mer pengar för att öka långtidsarbetslösas möjlighet att få jobb. Regeringen vill tillföra 448 miljoner kronor för matchningstjänster, extratjänster och introduktionsjobb.

Viss optimism

Sammanlagt innehåller vårändringsbudgeten åtgärder för 22 miljarder kronor.

På torsdagens pressträff talade dock Andersson om nya åtgärder för 45 miljarder, eftersom hon även räknade in den senaste extra ändringsbudgeten.

Mycket är förlängda coronastöd. Regeringen vill till exempel förlänga företagsstöd till juni, och det särskilda hyresstödet till kvartal två. Man vill även sänka arbetsgivaravgifter för unga under juni–augusti.

– Den här budgeten är en budget för hur vi tillsammans ska kunna jobba Sverige ur krisen, säger Magdalena Andersson.

Hon anser att svensk ekonomi visat en stark motståndskraft jämfört med andra länder.

– Även läget på arbetsmarknaden är starkt jämfört med andra länder, säger Andersson.

– Samtidigt är läget tufft för vissa grupper. Nyanlända, ungdomar och långtidsarbetslösa.

"Astronomisk summa"

I år spås arbetslösheten hamna på 8,7 procent och nästa år 7,9 procent. Särskilt mörkt ser det ut för de unga, utrikesfödda och personer utan gymnasieutbildning.

Tusentals nya långtidsarbetslösa tillkommer nu vecka för vecka. Om inte utvecklingen bromsas sprängs snart nivån 200 000 personer som varit utan jobb i ett år.

Sedan pandemin startade i början av förra året har regeringen och samarbetspartierna lanserat en rad krispaket. Dels för att hantera själva sjukdomen, dels för att rädda jobb och företag som drabbats av pandemin.

Sedan Sverige gick in i pandemin har krisåtgärder presenterats för 420 miljarder kronor.

– Det är en astronomisk summa. Men detta är möjligt tack vare att vi sparade i ladorna under de goda åren, säger Magdalena Andersson.

Maria Davidsson/TT

Peter Wallberg/TT

FAKTA

Fakta: Jobbpaketet

15 000 fler sommarjobb: 180 miljoner kronor (mkr)

6 000 fler sommarkursplatser på högskolan: 130 mkr

Studiemedel för fler utbildningsplatser: 175 mkr

7 000 platser för kombiutbildningar (yrkeskurs + SFI): 779 mkr

Regionalt yrkesvux: 332 mkr

1000 fler folkhögskoleplatser: 170 mkr

Summa: 1,77 miljarder kronor (mdr)

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

casinotopp.com

Fördelar med online casinon vs fysiska casinon

Casinotopp.com I dagsläget finns det faktiskt bara totalt tre stycken fysiska casinon i hela Sverige. Alla dessa casinon är statligt ägda och går under namnet Casino Cosmopol. Du kan hitta dessa casinon i Malmö, Göteborg och Stockholm.

Då utbudet på fysiska casinon är väldigt litet i Sverige kan det vara svårt att faktiskt ha möjlighet att besöka ett. Därför kan det vara ett bra alternativ att besöka ett online casino istället. Nedan har vi sammanställt olika fördelar med att besöka ett online casino framför ett fysiskt casino.

Online casinon är lättillgängliga

Online casinon är väldigt mycket mer lättillgängliga än vad fysiska casinon i Sverige är. I somras lades Casino Cosmopol i Sundsvall ner till följd av dålig ekonomi. Detta innebär att det numera enbart finns tre fysiska casinon kvar vilket innebär att tillgängligheten är begränsad.

Internetbaserade casinon är så gott som alltid tillgängliga. Det finns över 100 olika online casinon som har en svensk spellicens. Dessa casinon finns alltid att tillgå via datorn, plattan eller en smartphone så länge du har internet.

Du behöver alltså inte befinna dig i Stockholm, Malmö eller Göteborg för att ha tillgång till casinospel. Du kan även välja mellan fler olika casinon och få spela casinospel som passar dina preferenser.

Stort utbud

Då fysiska casinon behöver rymmas inom fyra väggar och ett tak så blir spelutbudet relativt begränsat. Online casinon har inga fysiska rum att anpassa sig efter och kan därför erbjuda ett stort spelutbud.

Online casinon erbjuder i vanliga fall flera hundra olika traditionella casinospel men ibland erbjuder casinosajter tusentals casinospel.

Bra skydd för spelare

Casinon med svensk spellicens ger ett stort skydd till sina spelare från Svenska Spelinspektionen från att hamna i spelmissbruk. Spelinspektionen är en myndighet som finns till för att säkerställa att casinospel sker lagligt, säkert och tillförlitligt.

Under den rådande Corona pandemin har Spelinspektionen tillsammans med regeringen tagit fram nya restriktioner och regler för att skydda personer från att hamna i ett spelmissbruk.

Du är snabbt igång

För bara några år sedan krävde online casinon ganska krångliga registreringar och att man uppgav mycket personlig information. Sedan BankID kom har online casinon hakat på trenden och tiden för långsam registrering är förbi.

Flera casinon tillåter numera att man enkelt loggar in med BankID vilket innebär att man är igång efter bara några klick. Denna typ av online casinon har fått samlingsnamnet Casino utan konto.

Tips på svenska online casinon

Nedan har vi listat våra personliga svenska online casinon. Om inget av dessa casinon faller dig i smaken kan du besöka Casinotopp för mer inspiration.

1. LeoVegas

LeoVegas är troligtvis ett online casino som du redan hört talats. LeoVegas är en stark och pålitlig aktör på marknaden som är otroligt populär. Spelar du på LeoVegas kan du känna dig trygg.

LeoVegas erbjuder de mest klassiska casinospelen:

- Slot spel - Roulett - Baccarat

- Blackjack - Live casino

- Tärning - Poker

LeoVegas är ett perfekt casino att spela på när du är på språng då deras mobilversion är väldigt välutvecklad. Sajten har även en väldigt bra kundtjänst vilket ökar casinots kredibilitet.

2. No Account Casino

På No Account Casino kan du enkelt spela på flera olika online casinon och slippa krånglig registrering. No Account Casino var faktiskt ett av de första online casino som erbjöd denna lösning till sina spelare.

No Account Casino har en svensk spellicens men även en licens från MGA vilket verkligen bidrar till casinots höga kvalité och otroliga spelutbud.

No Account Casino har en kundtjänst som är tillgänglig dygnet runt och har även en livechatt.

3. Betsson

Betsson är ett av Sveriges mes välkända spelbolag. Betsson har lyckats bygga upp ett bra rykte om sitt företag och detta med all rätt. Sajten har en användarvänlig layout och ett stort spelutbud.

Under det senaste året har Betsson även utvecklat en riktigt bra App där man enkelt kan spela på casinot när man är på språng.

Betsson grundades 2002 och ägs av Betsson Group. Casinot har en svensk spellicens vilket bidrar med en trygghet till alla spelare.

Ekonomi

Så här ser satsningarna ut

Ekonomi
Ekonomi Vårändringsbudgeten innehåller en rad åtgärder – de flesta med koppling till pandemin. Till exempel får vården, företagen och kollektivtrafiken mer pengar, men även landsbygden, klimatet och rättsväsendet.

Jobb- och utbildningspaket för unga, 1,8 miljarder kronor

Mer resurser till testning och smittspårning, 1,65 miljarder

Merkostnader i vården för covid-19 och till uppskjuten vård, 2 miljarder

Mer till vaccininköp, 1 miljard

Förstärkning till regioner för vaccineringar, 700 miljoner

Bostadsbidrag till barnfamiljer, 560 miljoner

Undantag i sjukpenning på grund av uppskjuten vård förlängs, 330 miljoner

Läkarintygsfri tid till och med dag 14 förlängs, 330 miljoner

Mer till korttidsarbete, 3,2 miljarder

Mer till hyresstöd, 3 miljarder

Matchningstjänster, extratjänster, introduktionsjobb, 448 miljoner

Kollektivtrafik, 1 miljard

Övrigt transporter, 180 miljoner

Landsbygdsprogrammet, 417 miljoner

Undervisningsstöd i skolan, 350 miljoner

Åklagare, Kriminalvården med mera inom rättsväsendet, 250 miljoner

Civilsamhället för pandemiinsatser, 140 miljoner

Mediestöd, 100 miljoner

Stöd till solceller, 250 miljoner

Andra klimatåtgärder, 90 miljoner

Insatser mot våld i nära relationer, prostitution, människohandel, 37 miljoner

Nyligen lämnade regeringen över årets sjätte extra ändringsbudget till riksdagen, bland annat med förlängda krisstöd till företag, förstärkningar av socialförsäkringarna och stöd till kultur och idrott. Den innehöll satsningar på runt 23 miljarder.

I en sjunde kommande ändringsbudget föreslås medel till sänkta arbetsgivaravgifter för unga på 1,5 miljarder.

Totalt innebär åtgärderna i vårändringsbudgeten plus de extra ändringsbudgetarna satsningar på 45 miljarder kronor.

Källa: Finansdepartementet

Utrikes

Fortsatt töväder mellan Turkiet och Egypten

Turkiets utrikesminister Mevlüt Cavusoglu. Arkivbild.
Foto: Darko Bandic/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Förra månaden hade Turkiet och Egypten sina första diplomatiska kontakter sedan 2013. Och nu meddelar Turkiets utrikesminister Mevlüt Cavusoglu att en delegation kommer att resa till Egypten i början av maj.

– Vi kommer att diskutera öppet kring hur vi ska normalisera relationerna, säger han till NTV.

Relationerna mellan länderna försämrades när Abd al-Fattah al-Sisi tog makten i Egypten i en militärkupp som avsatte den Ankarastödde presidenten Muhammed Mursi 2013. De två regionala makterna har varit oense i fler frågor än så, bland annat när det gäller kriget i Libyen där de har stöttat rivaliserande parter.

Kultur och nöje

De tävlar i "Hela kändis-Sverige bakar"

Skådespelaren Kajsa Ernst tävlar i 'Hela kändis-Sverige bakar'. Arkivbild.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje

Lystring alla bakningsnördar – årets deltagare i TV4:s "Hela kändis-Sverige bakar" är klara. För andra året i rad tävlar kändisarna i par om att vinna titeln årets kändis-hemmabagare samt 50 000 kronor att skänka till välgörande ändamål.

De medverkande paren är: Skådespelarna Hanna Dorsin och Emma Peters, landslagskollegorna Marcus Allbäck och Jesper Blomqvist, influeraren Margaux Dietz och mamma Eveline Dietz, komikerna Ann Westin och Tobias Persson samt skådespelaren Kajsa Ernst och artisten Hanna Hedlund.

Kändisarnas bakverk bedöms av konditorn Johan Sörberg och kokboksförfattaren Elisabeth Johansson. Programmet leds precis som tidigare av Tina Nordström och Johan Östling.

"Det är väldigt underhållande att få se deltagarna jobba i par under stor tidspress eftersom det lockar fram nya sidor hos dem som varken tittarna eller kanske de själva känner till. Jag noterade till exempel att mor och dotter Dietz hade den överlägset kladdigaste köksbänken", säger Tina Nordström i ett pressmeddelande.

"Hela kändis-Sverige bakar" har premiär den 4 maj.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL