Lagfarter Nsk

154 kvadratmeter stort hus i Vittsjö sålt till nya ägare

Kategorier:
Lagfarter Nsk
Lagfarter Nsk 670 000 kronor fick Anders och Emma Gunvor Larsson, 69 och 70 år, sedan tidigare boende på just Hyngarp ge för huset på adressen Hyngarp 2241 i Vittsjö. Huset har en boyta på 154 kvadratmeter. Köpet från säljaren Anette Meyer blev klart i mars 2021.
Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Kultur och nöje

De tävlar i "Hela kändis-Sverige bakar"

Årets deltagare i 'Hela kändis-Sverige bakar'. Pressbild.
Foto: Cecilia Möller/TV4
Kultur och nöje
Kultur och nöje

Lystring alla bakningsnördar – årets deltagare i TV4:s "Hela kändis-Sverige bakar" är klara. För andra året i rad tävlar kändisarna i par om att vinna titeln årets kändis-hemmabagare samt 50 000 kronor att skänka till välgörande ändamål.

De medverkande paren är: Skådespelarna Hanna Dorsin och Emma Peters, landslagskollegorna Marcus Allbäck och Jesper Blomqvist, influeraren Margaux Dietz och mamma Eveline Dietz, komikerna Ann Westin och Tobias Persson samt skådespelaren Kajsa Ernst och artisten Hanna Hedlund.

Kändisarnas bakverk bedöms av konditorn Johan Sörberg och kokboksförfattaren Elisabeth Johansson. Programmet leds precis som tidigare av Tina Nordström och Johan Östling.

"Det är väldigt underhållande att få se deltagarna jobba i par under stor tidspress eftersom det lockar fram nya sidor hos dem som varken tittarna eller kanske de själva känner till. Jag noterade till exempel att mor och dotter Dietz hade den överlägset kladdigaste köksbänken", säger Tina Nordström i ett pressmeddelande.

"Hela kändis-Sverige bakar" har premiär den 4 maj.

Ekonomi

L: Ska inte göra om misstag från finanskrisen

Mats Persson, ekonomisk-politisk talesperson (L). Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Ekonomi
Ekonomi Liberalerna vill inte att misstagen från finanskrisen upprepas. De ekonomiska stöden får inte rullas tillbaka för snabbt.

– Det kommer att krävas expansiv politik under en period nu, säger L:s ekonomiskpolitiske talesperson Mats Persson.

TT: Hur länge då?

– Det återstår att se, men erfarenheten från finanskrisen var att man drog tillbaka stöden lite för tidigt och det misstaget ska vi inte göra om.

De ekonomiska stöden är kvar fram till i alla fall halvårsskiftet. Om de ska behållas längre har att göra med vaccineringen, framhåller han.

– Vi ser hur en del företagare har det brutalt tufft och då måste politiken göra det som krävs för att stötta dem. Men det är alldeles för tidigt att svara på när de här stöden ska fasas ut.

Samtidigt ser han att den ekonomiska krisen var större för ett år sedan än nu.

En coronageneration

Liberalerna är annars nöjda med att ha fått igenom satsningar på rättsväsendet och skolan i vårändringsbudgeten. Mats Persson säger att det är viktigt att komma åt en coronageneration som fått sitta framför datorn i stället för att träffa sin lärare i klassrummen.

Centerpartiet är i stort sett nöjt med årets vårbudget, särskilt satsningarna på jobben, företagen och landsbygden.

– Jag tycker att vi har gjort ett väldigt bra avtryck som Centerparti. Vi ser att det är satsningar på jobben, på företagen, på framtidstro för de unga och så finns det välkomna satsningar till landsbygden, säger Rickard Nordin, ekonomiskpolitisk talesperson för Centerpartiet.

TT: Tycker du att man satsar tillräckligt mycket på företagen?

– Vi maxar de företagsstöd vi kan göra enligt EU-regelverket och vi förlänger det hela vägen fram till halvårsskiftet. Det är välkommet och ger en förutsägbarhet, men nu gäller det att hålla i det här hela vägen. Vi vet att företag har det tufft och kommer ha det tufft över lång tid.

Mer på miljön

Om Centerpartiet hade fått igenom allt de ville se i en vårändringsbudget hade det sett lite annorlunda ut enligt Rickard Nordin, även om partiet i stort är tillfreds med utfallet.

– Vi satsar mycket på miljön, företagen och landsbygden men det kanske hade varit ytterligare några sådana satsningar.

Niklas Svahn/TT

Tea Oscarsson/TT

Ekonomi

EU-domstol: Diskriminering ska inte förlikas

Flygbolagets förlikning var inte tillräckligt, anser domstol. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Ekonomi
Ekonomi

En kapten på flygbolaget Braathens stoppade en passagerare med chilenskt ursprung, men med hemvist i Stockholm, med krav på särskild säkerhetskontroll. Diskrimineringsombudsmannen stämde bolaget i tingsrätten eftersom passageraren ansågs diskriminerad på grund av sitt utseende och Braathens gjorde upp med mannen i en förlikning, men utan att erkänna att någon diskriminering hade skett.

Nu slår EU:s domstol ner på detta beteende. Det kan inte anses tillräckligt som rättsligt skydd mot diskriminering att bara betala en ersättning.

"Enbart betalningen av ett penningbelopp kan inte säkerställa ett effektivt domstolsskydd för en person som yrkar att det ska fastställas att han eller hon har utsatts för diskriminering", skriver domstolen.

Fallet utspelades på en svensk inrikesflygning 2015.

Ekonomi

Nordea: Spretig och pessimistisk budget

Annika Winsth, chefsekonom Nordea. Arkivbild.
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Ekonomi
Ekonomi Alldeles för spretiga satsningar och för lite fokus på en av de viktigaste frågorna. Dessutom för pessimistisk när det gäller synen på arbetsmarknaden. Det är Nordea-ekonomen Annika Winsths syn på dagens vårbudget.

Arbetsmarknaden och en satsning på jobben står i fokus i regeringens vårändringsbudget. Annika Winsth poängterar dock att situationen är på väg att förändras på den svenska arbetsmarknaden.

— Den (regeringen) är alldeles för pessimistisk när det gäller såväl tillväxt som arbetslöshet. Vi tror att arbetslösheten sjunker till åtta procent i sommar, säger hon till TT och fortsätter:

—Det är riktigt att man har krisåtgärder så länge vi har restriktioner som påverkar företagen men min bedömning är att inom en-två månader börjar vi fasa bort de där restriktionerna. Då ska inte restaurang, taxi och hotell ha stöd när vi lever ett normalt liv.

Naturlig fråga

Att en socialdemokratisk regering ändå väljer att fokusera på just jobbfrågan, poängterar hon är ganska självklart.

– Det är val 2022 och det här är hennes (Magdalena Anderssons) område. Hon inledde ju presskonferensen med att upprepa jobb, jobb, jobb som den största frågan. Det är dock inte klokt att använda skattebetalarnas pengar till att stötta arbetsmarknaden när vi har ett normalläge.

Annika Winsth hade samtidigt gärna sett en tydligare och större energisatsning, både för svensk del och för omvärlden.

— Energifrågan är en av de viktigaste frågorna vi har framför oss med stora utmaningar. Det är en viktig redskap för att hjälpa såväl Sverige som omvärlden mot en hållbar utveckling.

Annat tonläge

Samtidigt lyfter hon att tonläget hos finansministern delvis har förändrats, vilket är välkommet enligt Winsth:

– Det som är bra är att finansministern går från att endast prata om kris till att mer fokusera kring att rusta Sverige. Det är en viktig skillnad för den ekonomiska krisen har vi mer eller mindre lagt bakom oss. Då ska krisåtgärderna inom ett par månader börja att fasas ut.

Tobias Österberg/TT

Joakim Goksör/TT

Owe Nilsson/TT

Kultur och nöje

Kate Winslet hemsöks av senaste tv-rollen

Kate Winslet i 'Mare of Easttown'. Rollen som Mare Sheehan följer den brittiska skådespelaren även efter inspelningen. Pressbild.
Foto: HBO
Kultur och nöje
Kultur och nöje Av alla de roller Kate Winslet har gjort, finns det ingen som påverkat henne psykiskt så mycket som Mare Sheehan.
Även flera månader efter det att inspelningen av ”Mare of Easttown” avslutades känner Winslet att den plågade småstadspolisen Mare fortfarande närmast hemsöker henne.

– Samtidigt är jag inte säker på att jag vill bli av med henne, trots att hon gör mig galen, säger Winslet till TT.

Mare Sheehan är polis i den amerikanska småstaden Easttown och försöker utreda såväl ett mord som en ung flickas försvinnande, samtidigt som hennes eget privatliv håller på att gå sönder.

– Hon är definitionen av en kvinna som försöker göra allting samtidigt. Hon vill inte se möjligheten att hon kan misslyckas. Hon har en moral och en etik som sätter familjen främst. Hon har skuldkänslor som hon försöker trycka bort, eftersom hon annars skulle riskera att bryta ihop, säger Kate Winslet.

– Och hon bryr sig inte om hur hon ser ut. Hon färgar inte håret, hon ser sig aldrig i spegeln, eftersom hon inte har tid med det.

Haft tur

Winslet konstaterar att hon har tur, eftersom hon hela tiden får manus som hon tycker är intressanta. Men det har inte alltid varit så.

– Jag är nu drygt 40 år gammal och jag är intresserad av oglamorösa roller. Jag har inte det minsta intresse av att spela perfekta personer. Jag vill spela riktiga människor med riktiga känslor. Inför inspelningen av ”Mare of Easttown” jobbade jag med en sorgterapeut och talade med personer i min släkt som hade erfarenhet av mentalsjukdom.

Hon säger att det är viktigt för henne att gå djupt in i rollfiguren, att "äga" den och aldrig släppa greppet.

– Och så måste det vara varje dag. Du måste göra ditt jobb. Även om det har varit tufft hemma på morgonen, om ditt barn har varit uppe med feber, så när du kommer till inspelningen kör du.

Tog med rocken

När inspelningen var avslutad tog Winslet med sig Mares gamla rock och har den nu hängande i sin hall.

– Kanske kan jag delvis bli kvitt henne när serien visas och mina vänner ringer och talar om den. När vi kan dela erfarenheten.

Under de senaste åren har Kate Winslet medverkat mest i mörka berättelser.

– Jag vet, det ser ut som om jag dras till dem, men jag älskar att göra komedier. Och det är alltid jag som skrattar mest och mest högljutt på en inspelning.

Gunnar Rehlin/TT

Kate Winslet är just nu mest intresserad av oglamorösa filmroller, säger hon. Arkivbild.
Kate Winslet är just nu mest intresserad av oglamorösa filmroller, säger hon. Arkivbild.
Foto: Evan Agostini/AP

FAKTA

Fakta: Kate Winslet

Ålder: 45.

Familj: Maken Edward Abel Smith, tre barn.

Yrke: Skådespelare.

Tidigare roller: Bland annat "Förnuft och känsla", "Titanic", "Eternal sunshine of the spotless mind", "Little children", "Holiday", "The reader", "Revolutionary Road", "The dress maker", "Ammonite".

Aktuell: I "Mare of Easttown" på HBO Nordic.

Kommande: "Avatar 2", "Fake!".

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Tradingportalen.com

Lär dig mer om finansmarknaden

Tradingportalen.com Vill du lära dig mer om finansmarknaden och bli bättre på att investera? Då har du kommit helt rätt.

Vi kommer att gå igenom hur du kan göra för att lära dig mer om finanser, hur man investerar och hur du kan få så bra avkastning som möjligt på dina pengar.

Gå en kurs

Lär dig mer om finansmarknaden med en kurs! Det finns tusentals olika kurser på nätet som drivs av duktiga investerare som kan mycket om finansmarknaden. De kan hjälpa dig att bli ännu bättre och få en bättre avkastning på dina pengar. Vi rekommenderar dock att du läser recensioner för kursen innan du betalar något. Det finns många där ute som vill tjäna snabba pengar på att lura dig att köpa något som de slängt ihop på en timme.

Några exempel på bra kurser är:

Läs nyheter

Det finns många sidor på internet som samlar mängder med information och nyheter om finansmarknaden. Genom att spendera lite tid varje dag på att läsa detta kommer du sakta men säkert att bli bättre på det. En sådan sida är tradingportalen. Här hittar du mängder med nyheter kring finans från hela världen men också guider på hur du kan bli bättre på att investera. Vi kan garantera att om du spenderar lite tid varje dag på att läsa deras guider och nyheter kommer du snart ha mycket mer kunskap om finansvärlden och förmågan att använda den kunskapen för att tjäna pengar.

Testa

Det finns faktiskt inget annat sätt att lära dig om finansmarknaden än att testa. Oavsett hur mycket kunskap du har kommer du förr eller senare behöva testa att investera i marknaden.

Annars är all din kunskap värdelös. I början kommer det kanske inte gå bra men om du har en bra strategi och verkligen följer den kommer du snart märka att det går bättre. Tro oss, vi vet att det kommer kännas otäckt i början men det är naturligt. Om du aldrig testar kommer du aldrig att lära dig något.

Några bra appar som kan hjälpa dig att komma igång med din investering är:

Avanza

Nordnet

Etoro

Gör misstag

Det är inget fel med att göra misstag, speciellt inte när du lär dig mer om finansmarknaden. Alla kommer göra misstag i början och alla proffs som du läser om på nätet har antagligen misslyckats fler gånger än du försökt. Så länge du lär dig av dina misstag är det inget fel. Då kommer du komma tillbaka starkare än du var tidigare och det kommer att gå bättre för dig. Var därför inte rädd att begå misstag när du lär dig mer om finansmarknaden. Alla gör det.

Inrikes

Svensk dömd – köpte lyxhus för knarkpengar

Jonas Falk i samband med att han grips i december 2010 i den colombianska huvudstaden Bogotá. Arkivbild.
Foto: Departamento Administrativo de Seguridad (DAS)/TT
Inrikes
Inrikes 2,5 års fängelse samt en bot på 50 miljoner kronor – det döms svensken Jonas Falk till i spansk domstol för penningtvätt i samband med narkotikahandel.
Domen kommer över sju år efter utlämningen från Sverige till Spanien, rapporterar tidningen Expressen.

Den spanska domen är ännu ett kapitel i följetongen om svenskens öde. Jonas Falk greps 2010 i Colombia misstänkt för att vara en av huvudmännen i en stor kokainhärva.

Svenska och spanska myndigheter samarbetade i utredningen och 2013 dömdes han i Sverige till 18 års fängelse för narkotikabrott. Men 2014 friades han på alla åtalspunkter i Svea hovrätt, eftersom domstolen ansåg att bevisningen inte var tillräcklig.

Falk beviljades över tre miljoner kronor i ersättning av svenska staten för de 3,5 år han suttit frihetsberövad.

Trots att han friats i svenska domstolar döms nu alltså Jonas Falk för kopplingar med narkotikahandeln i Spanien. Både i den svenska rättegången – och nu i den spanska – åtalades nämligen svensken för sina affärer med en annan man som smugglade kokain över Atlanten.

Enligt det spanska åtalet ska Falk ha investerat över 50 miljoner kronor som härrör från kokainhandeln i bland annat lyxhus och krogar.

– Domen är felaktig och vi kommer att överklaga. Samma sak hände i Sverige vid tingsrättens dom, där jag sedan frikändes i högre instans, säger Jonas Falk i en intervju med Expressen.

Jonas Falk har tidigare avtjänat flera fängelsestraff, dömd för bland annat grova bankrån. Vid tre tillfällen har han fritagits under spektakulära former.

Erik Lindahl/TT

Ida Vanhainen/TT

Kultur och nöje

Dansbandsveckan i Malung ställs in

Dansbandsveckan i Malung ställs in. Arkivbild.
Foto: Fredrik Persson/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje

Årets fysiska upplaga av Dansbandsveckan i Malung ställs in, skriver SVT. Anledningen stavas pandemin och arrangörerna satsar i stället på 2022.

"Vi har redan en plan på hur vi ska utveckla och öka intresset för Dansbandsveckan hos våra dansgäster med 35-årsjubileum och allt", säger Lars Bälter, kommunikationsansvarig på Dansbandsveckan, i ett pressmeddelande.

Dansbandsveckan var tänkt att genomföras den 18-24 juli. I stället kommer den att genomföras digitalt i någon form.

Även fjolårets arrangemang fick ställas in på grund av pandemin.

Ekonomi

"Jobbpaket" på 1,8 miljarder i budgeten

Finansminister Magdalena Andersson (S) presenterar vårbudgeten i dag.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Ekonomi
Ekonomi Regeringen är bekymrad över arbetslösheten i pandemins spår.
Därför föreslås ett "jobbpaket" bland annat för unga i vårändringsbudgeten.

Finansminister Magdalena Andersson (S) presenterade på torsdagen regeringens vårändringsbudget för 2021.

Många av förslagen handlar om olika förlängda krisstöd till företag, mer pengar till vården, vaccinering och sjuka, och mer pengar till kollektivtrafik på grund av pandemin.

Det mesta av det är känt sedan tidigare.

– Nytt för i dag är ett jobbpaket, säger Andersson.

Fler sommarjobb

Paketet innehåller olika åtgärder, bland annat riktade mot unga. Paketets prislapp är på 1,8 miljarder kronor.

Regeringen gör bedömningen att unga kommer att ha fortsatt svårt att hitta sommarjobb. Därför föreslås 180 miljoner kronor extra till kommunerna för 15 000 fler sommarjobb i sommar.

– Det är inte bra för unga att börja sitt vuxenliv i passivitet. Man ska jobba eller plugga, säger Andersson.

En del av tillskottet för fler sommarjobb ska riktas mot unga med socioekonomisk svag bakgrund , eftersom de kan ha sämre förutsättningar att etablera sig på arbetsmarknaden.

Fler sommarkurser

I vårändringsbudgeten föreslås också att medel tillförs för åtgärder som tillfälligt kommer att öka utbudet av utbildning, exempelvis medel för fler sommarkurser på universitet och högskola, medel för utökning av utbildningsplatser på folkhögskola samt satsningar inom regional yrkesinriktad vuxenutbildning.

Pengarna till sommarkurser på universitet och högskolor bedöms ge 6 000 platser. Det innebär att mer pengar också måste skjutas till för studiemedel.

Bland satsningarna för att fler ska hitta jobb finns också mer pengar till så kallade kombinationsutbildningar – yrkesutbildningar som varvas med SFI-studier. Regeringen, C och L lägger 779 miljoner kronor på detta i budgeten.

Känt sedan tidigare och utöver det nya jobbpaketet, är mer pengar för att öka långtidsarbetslösas möjlighet att få jobb. Regeringen vill tillföra 448 miljoner kronor för matchningstjänster, extratjänster och introduktionsjobb.

Viss optimism

Sammanlagt innehåller vårändringsbudgeten åtgärder för 22 miljarder kronor.

På torsdagens pressträff talade dock Andersson om nya åtgärder för 45 miljarder, eftersom hon även räknade in den senaste extra ändringsbudgeten.

Mycket är förlängda coronastöd. Regeringen vill till exempel förlänga företagsstöd till juni, och det särskilda hyresstödet till kvartal två. Man vill även sänka arbetsgivaravgifter för unga under juni–augusti.

– Den här budgeten är en budget för hur vi tillsammans ska kunna jobba Sverige ur krisen, säger Magdalena Andersson.

Hon anser att svensk ekonomi visat en stark motståndskraft jämfört med andra länder.

– Även läget på arbetsmarknaden är starkt jämfört med andra länder, säger Andersson.

– Samtidigt är läget tufft för vissa grupper. Nyanlända, ungdomar och långtidsarbetslösa.

"Astronomisk summa"

I år spås arbetslösheten hamna på 8,7 procent och nästa år 7,9 procent. Särskilt mörkt ser det ut för de unga, utrikesfödda och personer utan gymnasieutbildning.

Tusentals nya långtidsarbetslösa tillkommer nu vecka för vecka. Om inte utvecklingen bromsas sprängs snart nivån 200 000 personer som varit utan jobb i ett år.

Sedan pandemin startade i början av förra året har regeringen och samarbetspartierna lanserat en rad krispaket. Dels för att hantera själva sjukdomen, dels för att rädda jobb och företag som drabbats av pandemin.

Sedan Sverige gick in i pandemin har krisåtgärder presenterats för 420 miljarder kronor.

– Det är en astronomisk summa. Men detta är möjligt tack vare att vi sparade i ladorna under de goda åren, säger Magdalena Andersson.

Maria Davidsson/TT

Peter Wallberg/TT

FAKTA

Fakta: Jobbpaketet

15 000 fler sommarjobb: 180 miljoner kronor (mkr)

6 000 fler sommarkursplatser på högskolan: 130 mkr

Studiemedel för fler utbildningsplatser: 175 mkr

7 000 platser för kombiutbildningar (yrkeskurs + SFI): 779 mkr

Regionalt yrkesvux: 332 mkr

1000 fler folkhögskoleplatser: 170 mkr

Summa: 1,77 miljarder kronor (mdr)

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL