Annons

Australien och Nya Zeeland inför resebubbla

Publicerad 6 april 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Om två veckor kan australier besöka Nya Zeeland igen. Arkivbild.
Om två veckor kan australier besöka Nya Zeeland igen. Arkivbild.Foto: Rick Rycroft/AP/TT

Både Australiens och Nya Zeelands gränser har varit stängda under coronapandemin. För medborgare och personer med permanent uppehållstillstånd som har tillåtits resa in i respektive land har 14 dagars karantän väntat.

Men nu inför länderna en karantänfri resebubbla från och med den 19 april, meddelar Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern.

Annons

Vilka invånare från Australiens olika delstater som kommer att få resa in i Nya Zeeland kommer att utvärderas löpande om ett utbrott av covid-19 skulle dyka upp i någon delstat.

– Vi kommer antagligen att pausa flygavgångar från den delstaten på samma sätt som vi skulle stoppa resor in och ut från en region i Nya Zeeland, säger Ardern på en presskonferens rapporterar ABC News.

Nya Zeeland hoppas att australiska resenärer ska främja den ekonomiska återhämtningen i landet. Både Australien och Nya Zeeland har flera gånger slagit ner utbrott av covid-19 med snabba och hårda lockdownåtgärder, och virusspridningen anses vara under kontroll i de båda länderna.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons