GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fem smittade på Solgården – trots full vaccinering

Fem boende och två i personalen på Solgården i Klågerup har smittats med covid-19, trots två doser med vaccin mot covid-19.
Skåne • Publicerad 7 april 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Vaccineringen av äldre på särskilda boenden var först ut i Svedala kommun i januari.
Vaccineringen av äldre på särskilda boenden var först ut i Svedala kommun i januari.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det uppger Radio Malmöhus som även pratat med enhetschef Camilla Gren som säger:

– Jag känner mig förtvivlad. Detta var inget man trodde skulle komma nu, säger enhetschefen till radion.

Skånska Dagbladet var på plats när Svedala kommun inledde vaccinationerna på det särskilda boenden så tidigt som i mitten av januari. En dryg månad senare gavs den andra dosen till både boende och personal.

Vaccinerade i januari

Nu rapporteras det att fem av de boende tillsammans med två i personalen konstaterats smittade med covid-19. Men trots smittspårning så är det oklart hur smittan kommit in på Solgården.

Det första fallet ska ha upptäckts veckan innan påsk och sedan har ytterligare fall upptäckts vilket ska ha kräv läkarvård för några av de äldre.

Alla på en avdelning

Nu har samtliga smittade placerats på en avdelning och personalen fortsätter att arbeta som tidigare med både munskydd och visir.

Enhetschefen menar att utbrottet gjort henne rädd och hon pekar på att samhället i stort förväntar sig att man kan känna sig säker och avslutar

– Men det har ju visat sig nu att det kan man inte till hundra procent göra.

Tidningen har sökt Camilla Gren för en kommentar.

Pernilla Nielsen NegrénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.