Lagfarter Nsk

Hus på 120 kvadratmeter i Sösdala har fått nya ägare

Kategorier:
Lagfarter Nsk
Lagfarter Nsk Fastigheten på adressen Morkullevägen 14 i Sösdala har fått nya ägare. Köpare är Patrik Stefan Wiborg, 37, och Esete Ashenafi Hayle, 30, och säljare är Ulla Margareta Jönsson och Stig Folke Roland Jönsson. Köpet blev klart i mars 2021 och priset blev 1 950 000 kronor. Husets byggår är 1976 och det har en boyta på 120 kvadratmeter.

Bara några hundra meter bort såldes nyligen ett annat hus, på Norregatan 19. Där såldes ett 131 kvadratmeter stort hus och priset för det blev 1 800 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Man gripen för mordförsök

En man i 30-årsåldern har gripits för mordförsök i Flens kommun. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

En man i 30-årsåldern har gripits misstänkt för mordförsök i Flens kommun.

Klockan 15.30 på onsdagen larmades polisen om ett bråk på en camping i Malmköping. Flera patruller skickades till platsen.

Där hittades en skadad person som blivit misshandlad med ett tillhygge. Personen har förts till sjukhus med ambulans. Det är inte känt hur illa skadad personen är.

Den misstänkte gärningsmannen uppgavs ha lämnat brottsplatsen i en bil.

Strax före klockan 16 fick en polispatrull stopp på bilen och den misstänkte kunde gripas.

Brottsplatsen har spärrats av och polisen har påbörjat en dörrknackning i området.

Ekonomi

LO rasar mot EU-parlamentet om minimilöner

LO:s förste vice ordförande Therese Guovelin ser rött. Arkivbild.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Ekonomi
Ekonomi Sverige ser ut att få allt svårare att få undantag från EU:s förslag till minimilöner. EU-parlamentet höjer ribban, enligt det förslag LO har sett.
– Redan innan var det illa, nu är det katastrof, säger LO:s vice ordförande Therese Guovelin.

I höstas lade EU-kommissionen fram sitt förslag till lagstadgade minimilöner i hela unionen, något såväl fack som arbetsgivare och svenska politiker över hela linjen protesterat emot – det hotar den svenska kollektivavtalsmodellen.

Från EU-håll har det hetat att Sverige och de länder vars lönemodeller bygger på kollektivavtal ska få undantag,

– Men det där är bara nys. Det finns inga undantag, säger Therese Guovelin.

Lägger fram förslag

På torsdag lägger EU-parlamentets chefsförhandlare fram sitt förslag. Och LO har fått se delar av förslaget, som innehåller ännu tuffare krav på kollektivavtalstäckning för att undantag ska gälla.

EU-kommissionens förslag talade om krav på minst 70 procents täckning.

– Det höjer parlamentet till 90 procent. Dessutom sägs att det ska omfatta "all workers", alla arbetstagare, säger Therese Guovelin som säger sig ha säkra källor på de uppgifterna.

Hotar fackets roll

– Det här jag har fått ta del av är rena katastrofen. Vår modell riskerar att skjutas i sank. Varför ska man då teckna kollektivavtal, och i slutändan, varför ska man vara med i facket, frågar sig LO:s vice ordförande.

EU-förslaget syftar förstås till att bekämpa fattigdom och lyfta lönerna för dem som går på urusla ersättningsnivåer.

– Då ska vi se till att fixa det, inte staten, är Therese Guovelins svar på invändningen att syftet i grunden är gott.

Hon är nu rädd att slaget snart är förlorat. Det finns för många länder som vill ha minimilöner i EU. Och då finns bara två alternativ, enligt henne.

– Antingen kräva absoluta undantag från direktivet, eller stämma EU-kommissionen för fördragsbrott.

Olle Lindström/TT

FAKTA

Fakta: Så säger EU om minimilöner

För närvarande har 21 av EU:s medlemsländer en lagstadgad minimilön. Sverige, Danmark, Finland, Österrike, Cypern och Italien har andra modeller.

I rena pengar varierar minimilönerna mellan motsvarande drygt 3 000 kronor i Bulgarien, till knappt 22 000 kronor i Luxemburg. Jämför man med medianlönen i landet ligger i stället Spanien lägst med en minimilön på 41 procent, medan Frankrike ligger högst på 62 procent.

EU-kommissionen föreslår nu att de länder som har minimilöner ska enas om en rad kriterier för hur sådana beräknas, bland annat köpkraft, levnadsomkostnader och lönetillväxt.

De länder där lönerna sätts via kollektivförhandlingar, som i Sverige, behöver inte införa minimilöner. Samtidigt uppmuntras alla länder att satsa mer på kollektivförhandlingar, med målet att åtminstone 70 procent av arbetskraften ska omfattas av kollektivavtal.

Källa: EU-kommissionen

Utrikes

Chauvin kan få fängelse livet ut

Många uttrycker lättnad efter domen mot den tidigare polismannen Derek Chauvin som fastslår att han orsakade George Floyds död i maj i fjol.
Foto: Morry Gash/AP/TT
Utrikes
Utrikes USA:s president Joe Biden säger att domen som fastslår att polisen Derek Chauvin dödade George Floyd är ett stort steg framåt.
– Det var ett mord i fullt dagsljus och det slet bort skygglapparna för hela världen. Strukturell rasism är en fläck på nationens själ, säger Biden.

Rättegången mot den dåvarande polismannen Derek Chauvin, som hade sitt knä mot George Floyds hals i nio minuter och 29 sekunder innan Floyd dog, har pågått i två veckor och 45 vittnen har hörts.

Juryn, som bestått av sju kvinnor och fem män, överlade i totalt nio timmar innan man meddelade att Chauvin anses skyldig på samtliga tre åtalspunkter – på engelska second-degree unintentional murder, third-degree murder och second-degree manslaughter.

Maxstraffen för dessa brott är fängelse i 40 år, 25 år respektive 10 år. Chauvin, som är 45 år, riskerar alltså att få tillbringa resten av livet i fängelse. Påföljden meddelas om åtta veckor, säger domaren enligt medier i Minneapolis.

Utlöste protester

Ingripandet mot Floyd i Minneapolis i maj i fjol filmades och hans död utlöste en våg av protester mot rasism och polisvåld över hela världen.

President Biden sade i sitt tal från Vita huset att landet inte har upplevt något liknande sedan medborgarrättsrörelsen på 1960-talet.

– Ingenting kan någonsin ge dem tillbaka deras broder och far, men det här kan bli ett enormt steg framåt mot rättvisa i USA.

Han uppmanade även USA att stå enat.

– Det finns de som kommer att försöka dra nytta av känsloläget just nu – agitatorer och extremister som inte bryr sig om social rättvisa. Vi får inte låta dem lyckas.

Justitiedepartementet meddelade efter domen att polismyndigheten i Minneapolis i delstaten Minnesota ska utredas.

– I dag (onsdag) meddelar jag att justitiedepartementet inleder en civil utredning för att undersöka om Minneapolis polismyndighet – systematiskt eller i praktiken – utför grundlagsvidrig eller olaglig verksamhet, sade justitieminister Merick Garland.

Den civila utredningen skiljer sig från den brottsutredning som rör Floyds död.

"Andas igen"

Flera städer i USA hade enligt lokala medier förberett sig för eventuella oroligheter i samband med att domen skulle meddelas. I Minneapolis, där rättegången hållits, hade man satt upp taggtråd kring polisstationer och även kallat in nationalgardet för att patrullera vissa delar av centrum. Men när domen meddelades bröt jubel ut – både i folksamlingen utanför domstolen och på flera andra håll i landet. Många grät av lättnad.

– I dag kan vi andas igen, säger George Floyds bror Philonise Floyd till AFP.

George Floyd sade "jag kan inte andas" över 20 gånger under polisingripandet och orden har skanderats under många av de protester som skakade USA i fjol.

President Biden pratade efter domen med flera av Floyds familjemedlemmar och sade även till dem att han var lättad.

"Uppenbart"

I sin slutplädering framförde åklagaren synpunkten att det var uppenbart att Chauvin genom övervåld orsakade Floyds död. Försvaret hävdade å sin sida att polisen följde reglerna vid ingripandet mot den svarte 46-årige mannen och förde fram andra teorier om dödsorsaken.

Gustav Sjöholm/TT

USA:s president Joe Biden talade från Vita huset efter det att domen mot den tidigare polismannen Derek Chauvin offentliggjorts.
USA:s president Joe Biden talade från Vita huset efter det att domen mot den tidigare polismannen Derek Chauvin offentliggjorts.
Foto: Evan Vucci/AP/TT
George Floyds bror Philonise Floyd under en presskonferens efter det att domen meddelats.
George Floyds bror Philonise Floyd under en presskonferens efter det att domen meddelats.
Foto: John Minchillo/AP/TT
Människor över hela USA hade samlats, här aktivister i Detroit i samband med att domen offentliggjordes.
Människor över hela USA hade samlats, här aktivister i Detroit i samband med att domen offentliggjordes.
Foto: Jacob Hamilton/AP/TT

FAKTA

Fakta: Så dog George Floyd

På kvällen den 25 maj 2020 greps den 46-årige George Floyd av polis i Minneapolis i Minnesota sedan en butiksanställd anklagat honom för att försöka köpa cigaretter med en förfalskad 20-dollarssedel.

Floyd försågs med handfängsel men när poliserna försökte få in honom i bilen gjorde han motstånd, vilket slutade med att han hamnade på marken med ansiktet ner i gatan.

Förbipasserande filmade när polisen Derek Chauvin hade sitt knä på Floyds huvud och hals i mer än nio minuter. I videoklippet kan man höra hur Floyd över 20 gånger säger att han inte kan andas innan hans kropp blir slapp.

Floyd förklarades död på sjukhus kort därpå.

Inrikes

Svenonius: Stockholm klarar vaccinmål i veckan

Stockholms finansregionråd Irene Svenonius (M)
Foto: Gustaf Månsson/SvD/TT
Inrikes
Inrikes Stockholm klarar det första vaccindelmålet innan veckan är slut, enligt finansregionrådet Irene Svenonius (M).
– Det är oerhört glädjande, säger hon.

Delmålet står i vaccinöverenskommelsen mellan regeringen och regionerna. Till mitten av maj ska minst 80 procent av alla personer över 65 år fått minst en vaccindos. Om målet uppfylls får regionerna extra pengar.

– Vi bedömer att vi kommer att vara klara med det nationella målet till helgen, sannolikt söndag. Det är oerhört glädjande, säger Irene Svenonius.

I regionen är cirka 384 000 personer äldre än 65 år och i fredags hade 59 procent av dem fått en dos och fem dagar senare, på onsdagen, var siffran uppe på 70 procent. Samma dag inledde också Region Stockholm vaccinationer av personer inom fas 3 – 60-plussare och andra vuxna i riskgrupp.

– Vi har verkligen fått upp tempo med det lilla vaccin som vi har, säger finansregionrådet.

På tisdagen meddelade Region Östergötland att 80 procent av östgötarna över 65 år nu är vaccinerade.

"Det är glädjande att så många vill vaccinera sig. Jag är också djupt imponerad över personalens insatser i vaccinationsarbetet", säger Kaisa Karro (S), regionstyrelsens ordförande, enligt ett pressmeddelande.

Inleder fas 3

Region Stockholm har tidigare i år fått kritik för sin vaccinationstakt, framför allt bland personer med hemtjänst. Irene Svenonius berättar att öppnandet av särskilda vaccinationsmottagningar, som alternativ till vårdcentralerna, har snabbat på takten. Tidigare kunde man endast boka tid till mottagningarna digitalt via bank-id, vilket har lett till kritik, men på onsdagen kom beskedet att också öppnas en telefonbokningstjänst.

TT: Borde ni inte gjort det tidigare?

– Nej. Vaccinationscentralerna öppnade mycket skyndsamt för att vi då hade vaccin på lager när Folkhälsomyndigheten släppte på Astra Zeneca, och att vi åter fick börja använda det. Skulle vi vänta in ett "call center" hade vi tappat tempo, säger Irene Svenonius.

Skulle ta Astra

Finansregionrådet har följt turerna kring Astra Zenecas vaccin. Enligt Folkhälsomyndigheten ska det endast ges till 65-plussare och den senaste tidens nyhetsrapportering har lyft fram vittnesmål med folk som är oroliga för biverkningar av vaccinet. Men Irene Svenonius vill skicka en tydlig signal.

– Jag skulle alltså själv ta Astra Zeneca trots allt, säger hon.

– Covid-19 är en fruktansvärd sjukdom. Den är mycket, mycket värre än vad man kan drabbas av med något av de här vaccinen. Alla vaccin som erbjuds i Sverige är trygga, och även om jag inte är 65-plussare, utan 50-plussare, så skulle jag gladeligen ta vilket som helst av vaccinen som erbjuds i Sverige, fortsätter hon.

I vaccinöverenskommelsen finns också en högre ambition – att samtliga vuxna och barn i riskgrupp ska få en vaccindos så fort som möjligt. Det målet har ingen fast deadline utan en prognos på 15 augusti. Något som Irene Svenonius hoppas kunna klara, även om vaccinleveranserna är avgörande.

– Det känns ibland som att vi kör på serpentinvägar och inte på autobahn, säger hon.

Erik Nilsson/TT

Vaccinering i klubblokalen Fållan i Stockholm.
Vaccinering i klubblokalen Fållan i Stockholm.
Foto: Jessica Gow/TT

FAKTA

Fakta: Vaccinöverenskommelsen

Regeringen och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) har slutit en överenskommelse om genomförande av vaccinering mot covid-19.

Det gemensamma målet var först att alla i Sverige som är 18 år och äldre samt personer under 18 år tillhörande en riskgrupp ska kunna erbjudas vaccinering under första halvåret 2021.

Den 1 april ändrades målet eftersom uteblivna vaccinleveranser omöjliggjort målet. I stället presenterades ett nytt mål: Minst 80 procent av alla personer över 65 år ska ha fått minst en vaccindos senast den 16 maj 2021.

I samband med ändringen fick också Folkhälsomyndigheten uppdraget att var 14:e dag komma med en prognos för när alla vuxna svenskar samt barn i riskgrupp ska ha fått en dos. Den senaste prognosen anger datumet 15 augusti.

Källa: Överenskommelse om genomförande av vaccinering mot covid-19

Osby

”Det blir bara mer och mer skräp i skogen”

Erland Nilsson, Kälsved, upptäckte att någon dumpat omkring 50 däck, ett kylskåp och en sängmadrass i skogen på hans marker.
Foto: Susanne Gäre
Osby
Osby – Det är skamligt, det blir bara mer och mer skräp i skogen.
Det säger Erland Nilsson, som bor i Kälsved och häromdagen upptäckte en hel del sopor på sina marker.

I torsdags i förra veckan var Erland Nilsson ute och röjde i skogen. Han åkte hem vid 17-tiden. När han kom tillbaka på fredagen vid 13-tiden gjorde han upptäckten. Händelsen är polisanmäld.

– Det är ingen privatperson som gjort det här, det måste vara en näringsidkare, säger Erland Nilsson.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Netticasinot.com

Populära casino online Sverige

Netticasinot.com Casino är och har alltid varit ett väldigt populärt nöje som förutom spänningen också kan generera pengar och på Unibet och finska online casino sajter såsom nettikasinot (online casino på finska) så kan man spela dem allra flesta casinospelen och finns naturligtvis online.

Denna artikel kommer att handla rent generellt om olika casinospel och då på Unibet som har ett brett och spännande utbud.

Unibet har ett fantastiskt utbud av casinospel online

På Unibets hemsida finns det flera olika typer av spel att spela på. Förutom spel finns förstås betting i form av odds men också bingo. Unibet har två olika avdelningar för casino, en sida med casinospel och även en sida med live-casino, något som är mycket uppskattat av spelare. Unibet är som många säkert redan vet en av världens allra största och mest använda aktörer inom spel vilket inte är så konstigt med tanke på det enorma utbudet och den ofta väldigt generösa cashback och olika bonusar. Unibet är egentligen ett svenskt företag som skapades redan 1997 och idag är man baserat rent fysiskt på Malta men hemsidan är tillgänglig för i princip hela Europa och många andra länder. 1998 får Unibets grundare sin första licens och då i London pga. spelmonopolet i Sverige.

Runt millenniumskiftet så inser många företag och andra att internet är framtiden och det gäller att var snabb på bollen. Runt millenniumskiftet, eller mer exakt 2001 så lanserar man den första riktiga hemsidan och då på 12 olika språk och kunderna började att strömma in från hela världen. Redan 2003 lanserar man en ny och fräsch sida och man räknar med att man har ca 250 000 registrerade spelare. Med åren har Unibet bara växt och utökat sitt sortiment och en av Europas absolut ledande casino och spelsida. Väldigt tidigt insåg Unibet att live-spel var framtiden och man var tidigt ute med pokerturneringar och andra casinoturneringar som idag mycket populära.

Unibet är mycket populära tack vare sitt generösa utbud av olika spel och främst casinospel. Man erbjuder dem allra klassiskt casinospel och många är egentillverkade av Unibet som har blivit klassiska och välbekanta. Gillar man variation så kommer man definitivt att bli nöjd med Unibets casinospel då det finns en värld av olika casinospel som tillfredsställer dem allra flesta. Det finns naturligtvis olika bonusar kopplade till olika spel som också kan vara en kul sak. På sidan med live-casino så hitta man dem allra klassiska spelen som Roulett, Blackjack, Baccarat, Poker och massa andra både nya men också gamla spel. Det som kan var extra roligt är att det är just live och att känslan blir en helt annan. På den ordinarie casinodelen hittar man en värld av olika spel. Alla dem berömda finns men sedan har man också spel som exempelvis ”Starburst”, ”Wheel of Whishes” och många andra. Nya spel tillkommer med jämna mellanrum medan andra har blivit riktiga legender och är väldigt populära bland många spelare. På hemsidan är det väldigt enkelt att navigera och Unibet har också en ”Unibets Val”, spel som är rekommenderade av själva Unibet som faktiskt kan vara värt att titta närmare på. Beroende på spel och insats så kan man vinna olika summor men vissa spel ger mer än andra och det kan vara spännande. Spel såsom ”Piggy Riches Megaways”, ”Rainbow Jackpot” och ”Robin Hood Wild Forest” är mycket populära spel och som dessutom har generösa bonusar. Är man ute efter en bra plattform för spel så är Unibet ett givet val där man kan välja mellan massa olika casinospel eller mer klassiska. Gillar man Live-casino finn det och med tanke på den stora mängd spel så är det rätt säkert att det finns något för dem allra flesta.

Kultur och nöje

Meat Loaf: "Flyg Jimmy flyg"

Meat Loaf hyller sin vän och kollega Jim Steinman. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje

"Jag kommer snart, min bror Jimmy", "Flyg Jimmy flyg", skriver Meat Loaf i en offentlig hälsning till sin tidigare låtskrivare och samarbetspartner Jim Steinman som avled tisdag 20 april. På sin Faceboooksida har han också publicerat ett kollage av bilder på dem båda.

Billboard presenterar dem som ett av rockmusikens mäktigaste par under 1970-talet och framåt. Steinman komponerade Meat Loaf-klassiker som "You took the words right out of my mouth" och “Two out of three ain’t bad” från det storsäljande albumet "Bat out of hell".

Bland de många låtar som Jim Steinman gjorde finns även Bonnie Tylers hits "Holding out for a hero" och "Total eclipse of the heart" och Tyler, liksom Celine Dion konstaterar att Jim Steinman var ett "musikaliskt geni". Till Celine Dion skrev Steinman "It's all coming back to me now"

"Att få möjligheten att jobba med honom är en av de största förmånerna under min karriär", skriver Dion på Instagram.

Hässleholm

Tre döms för skolmisshandel

Hässleholm
KRISTIANSTAD/HÄSSLEHOLM Tre knuffade, slog, spottade och sparkade på marken, medan en fjärde filmade. Nu har domen fallit i Kristianstads tingsrätt.

Upprinnelsen ska ha varit ett påstående att målsäganden snackat skit om pojkvännen till en av de dömda. De tre flickor som döms, alla i gymnasieålder, tonar i tingsrätten ner sin egen inblandning i händelseförloppet, men tingsrätten finner det styrkt att de tre tillsammans deltagit i misshandeln. Detta delvis styrkt av vittnen som sett ett klipp som en fjärde flicka filmade kring händelsen. Filmklippet fanns inte längre, men vittnena kunde berätta om vad de sett.

Åklagaren åtalade också den filmande flickan och menade att filmandet var delaktighet i misshandeln, vilket Kristianstad tingsrätt avvisade.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Östra Göinge

Larm om brand ute vid Göingeskolan

Östra Göinge
Broby Vid 16.56 inkom larm till SOS Alarm om en brand ute vid Göingeskolan i Broby. Men en knapp tjugo minuter senare hade ingen brand gått att lokalisera av den utryckande styrkan.

– Det går sådär, vi har inte hittat någon brand, vi har varit runt både skolan och Hembygdsparken, men ingen uppringare har mött upp heller så styrkan från Broby åker tillbaka, säger Patrik Freij, inre befäl vid räddningstjänsten Kristianstad, vid 17.15-tiden.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL