Annons

Läppläsare ska lösa rasismbråket i La Liga

Publicerad 8 april 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Valencias Mouctar Diakhaby har anklagat Cádiz Juan Cala för att ha fällt rasistiska glåpord. Nu ska en läppläsare gå till botten med anklagelserna. Arkivbild.
Valencias Mouctar Diakhaby har anklagat Cádiz Juan Cala för att ha fällt rasistiska glåpord. Nu ska en läppläsare gå till botten med anklagelserna. Arkivbild.Foto: Alberto Saiz/AP/TT

En läppläsare ska gå till botten med vad som egentligen sades mellan Valencias Mouctar Diakhaby och Cádiz Juan Cala i söndagens match i den spanska fotbollsligan, berättar ligachefen Javier Tebas.

Matchen stoppades tillfälligt i 25 minuter efter att Diakhaby anklagat Cala för att ha fällt rasistiska kommenterar. Valencia klev av planen och vägrade först spela vidare, men ändrade sig sedan och matchen kunde återupptas. Diakhaby byttes dock ut.

Annons

Cala har förnekat att han har sagt något rasistiskt och har kallat uppståndelsen för en offentlig lynchning. Diakhaby och Valencia står fast vid rasistanklagelserna.

Radiokanalen Tribuna Deportiva har publicerat ett klipp på Twitter där de påstår att det går att höra rasistiska glåpord. Ligachefen Tebas menar att klippet är taget ur kontext och att en läppläsare ska fastställa vad som sades mellan spelarna.

– Vi jobbar hårt med det här. Vi har beställt alla ljudupptagningar och ska anlita en expert på läppläsning. När vi är klara kommer en rapport, säger Tebas.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons