Annons

Martina Haags böcker blir långfilm

Martina Haags böcker "Det är något som inte stämmer" och "Livet går så fort. Och så långsamt" ska bli film.
Publicerad 8 april 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Martina Haags böcker blir film. Här tillsammans med Calle Jansson på produktionsbolaget Bigster. Pressbild.
Martina Haags böcker blir film. Här tillsammans med Calle Jansson på produktionsbolaget Bigster. Pressbild.Foto: Magnus Ragnvid

Hon säljer filmrättigheterna till produktionsbolaget Bigster, som ska göra en film baserad på båda böckerna.

"Av alla böcker jag har skrivit är det de här två som ligger mig närmast om hjärtat. Just därför var det viktigt för mig att samarbeta med någon som skulle förvalta det på bästa sätt, vilket jag är alldeles övertygad om att Calle Jansson och resten av gänget på Bigster kommer att göra", säger Martina Haag i ett pressmeddelande.

Annons

Böckerna har sammanlagt sålts i 400 000 exemplar.

Martina Haag har skrivit filmens manus tillsammans med Peter Arrhenius. Hon ligger sedan tidigare bakom manus till "Underbar och älskad av alla" och "Glada hälsningar från Missångersträsk". Arrhenius har bland annat skrivit manus för tv-serien "Ingen utan skuld" och fjolårets julkalender "Mirakel".

Sofia Sundström/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons