Annons

Tonåring åtalas för planerad attack mot kyrka

Publicerad 8 april 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Poliser patrullerar Notre Dame-kyrkan i sydfranska Nice i oktober i fjol. Kyrkan på bilden har inget med den misstänkt planerade attacken att göra.
Poliser patrullerar Notre Dame-kyrkan i sydfranska Nice i oktober i fjol. Kyrkan på bilden har inget med den misstänkt planerade attacken att göra.Foto: Eric Gaillard/Pool Photo via AP/TT

Franska terroristbrottsåklagare meddelar att de kommer att gå vidare med åtalet mot den 18-åriga kvinna som misstänks ha planerat en terrorattack mot en kyrka över påskhelgen.

Kvinnan, endast identifierad med initialerna L.B, greps i helgen i sitt hem i sydfranska Beziers efter att landets underrättelsetjänst fattat misstankar om att hon var i stånd med att genomföra en attack.

Annons

Under gripandet fann polisen en karta över en närbelägen kyrka, detaljer på flertalet våldshandlingar samt referenser till både terrorgruppen IS samt nazism.

De hittade även en bild på läraren Samuel Paty, som brutalt knivmördades i oktober i fjol i vad som beskrivits som en "islamistisk terroristattack" av landets president Emmanuel Macron.

Kvinna kommer att förhöras under torsdagen för sitt misstänkta medlemskap i en terroristkonspiration samt för att ha införskaffat sprängämnen, meddelar terroristbrottsåklagarna i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons