Annons

140 miljoner mer till utsatta grupper

Publicerad 12 april 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
- De grupper som redan hade det tuffast har fått det väldigt mycket hårdare under pandemin, säger jämställdhets- och bostads­minister Märta Stenevi. Arkivbild.
- De grupper som redan hade det tuffast har fått det väldigt mycket hårdare under pandemin, säger jämställdhets- och bostads­minister Märta Stenevi. Arkivbild.Foto: Leif R Jansson/TT

Regeringen vill satsa ytterligare 140 miljoner kronor på ideella organisationer som stöttar utsatta grupper. Det föreslås i vårändringsbudgeten som presenteras på torsdag.

– Restriktionerna har förlängts och utsattheten har förlängts, vi får oerhört många signaler från kvinnojourerna på att det finns en ökad utsatthet, säger jämställdhets- och bostads­minister Märta Stenevi (MP).

Annons

Ideella organisationer som arbetar för att hjälpa människor i akut hemlöshet, ekonomisk utsatthet eller våld i nära relation kommer att kunna söka stödet. Regeringen har i flera omgångar skjutit till mer pengar till civilsamhället för samma ändamål. Under 2021 kommer de att få sammanlagt 240 miljoner kronor i stöd.

Regeringens förslag bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons