Annons

Kommentatorer i tårar efter historiska segern

Hideki Matsuyamas efterlängtade seger i US Masters gav tv-kommentatorerna tårar i ögonen och gjorde avtryck även på Tokyobörsen.
Publicerad 12 april 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Hideki Matsuyama syns med den gröna Masterskavajen på en tv-skärm i Tokyo.
Hideki Matsuyama syns med den gröna Masterskavajen på en tv-skärm i Tokyo.Foto: Koji Sasahara/AP/TT

Klockan var 8 på måndagsmorgonen i Japan när Hideki Matsuyama sänkte segerputten på Augusta National och blev den förste japanske herrgolfaren någonsin att vinna en major.

– Grattis. Tack, sade en tv-presentatör samtidigt som två golfkommentatorer bredvid honom kämpade för att hålla tillbaka tårarna.

Annons

29-årige Matsuyama vann till slut ett slag före amerikanen Will Zalatoris, och det var en seger som gav rejält eko i hemlandet. När Tokyobörsen öppnade sin handel för veckan steg flera golfrelaterade aktier rejält och premiärministern Yoshihide Suga beskrev Matsuyamas Masters-triumf som "verkligen underbar".

– De uppmuntrade och gladde människor i hela Japan under en tid när coronavirusets påverkan fortfarande dröjer sig kvar, säger han.

Japan har tidigare två majortitlar på damsidan: Chako Higuchi i LPGA-mästerskapet 1977 och Hinako Shibuno i British Open 2019.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons