Annons

Danmark öppnar gränserna i maj

Publicerad 14 april 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Danmark gör sig redo att öppna gränserna för vaccinerade resenärer. Arkivbild.
Danmark gör sig redo att öppna gränserna för vaccinerade resenärer. Arkivbild.Foto: Fredrik Hagen/NTB/TT

Danmark kommer från och med den 1 maj att öppna gränserna för människor från EU och Schengenområdet – om de har vaccinerat sig mot covid-19. Det meddelar utrikesdepartementet sedan regeringen och folketinget sent i tisdags kom överens om att öppna landets gränser i fyra steg med start den 21 april.

Från och med maj behöver inte färdigvaccinerade besökare från länder i EU och Schengen som har låga smittotal visa upp ett negativt testresultat eller sätta sig i karantän efter ankomsten.

Annons

Restriktionerna kring resor infördes för att bromsa spridningen av covid-19. Men nu anses läget vara under så pass mycket kontroll och vaccinationskampanjen i gång på ett sätt som gör att landet anser det vara säkert att lätta på åtgärderna.

Från den 21 april kommer utrikesdepartementet att göra regelbundna utvärderingar av smittoläget i EU-länder. Det kommer att vara fritt fram för danskar att resa till länder som klassas som gröna.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons