Annons

Borås och Östersund upp i rekordstor basketliga

Publicerad 15 april 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Basketligan för damer utökas från 12 till 14 lag. Arkivbild.
Basketligan för damer utökas från 12 till 14 lag. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Damernas basketliga slår nästa säsong rekord i storlek, med 14 lag. Det står klart efter att Borås och Östersund får ta steget upp i högsta serien, efter beslut i Svenska basketbollförbundets styrelse.

"Det är glädjande att damsidan fortsätter att växa, det var inte länge sedan vi gick upp till 12 lag och nu blir det alltså två till. Det är viktigt för basketen att vi får en bred geografisk täckning", säger förbundets generalsekreterare Fredrik Joulamo.

Annons

Seriespelet i basketettan avslutades i förtid på grund av coronapandemin och därmed försvann den sportsliga möjligheten för Borås och Östersund att säkra avancemang.

"Det Borås och Östersund presenterade var stabila organisationer med realistiska planer på hur de ska etablera sig på den högsta nivån. Sportsligt var de ju förhindrade denna säsong att kvalificera sig men givet den basketkultur som finns på respektive ort ser vi stora möjligheter för dem att bygga konkurrenskraftiga lag", säger Olle Lundén, tävlingsansvarig.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons