Annons

Fortsatt paus för Janssenvaccin i USA

Publicerad 15 april 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Användningen av Janssens covidvaccin har pausats i USA. Arkivbild.
Användningen av Janssens covidvaccin har pausats i USA. Arkivbild.Foto: Szilard Koszticsak/AP/TT

USA:s tillfälliga stopp för användningen av Janssens vaccin mot covid-19 kommer att vara i minst en vecka. Det står klart sedan medlemmarna i en regeringssammankallad expertgrupp sagt att de behöver mer tid för att bedöma vaccinets eventuella koppling till rapporter om koagulationsstörningar.

Beslutet om pausen fattades i tisdags sedan sex fall av ovanliga typer av blodproppar inrapporterats från kvinnor som fått problem inom två veckor efter vaccinering.

Annons

Omkring 7,2 miljoner amerikaner har fått vaccinet från Janssen, som ägs av läkemedelsbolaget Johnson & Johnson. Expertgruppen fick på sitt möte i onsdags veta att ett sjunde fall med 28-årig kvinna har identifierats.

Vaccinstoppet är en rekommendation från federalt håll och delstaterna kan besluta själva om de vill följa den eller inte.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons