Annons

Polis släppt mot borgen efter dråpanklagelser

Polisen som sköt ihjäl 20-årige Daunte Wright har släppts mot borgen, efter att ha gripits under onsdagen.
Publicerad 15 april 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Staket har satts upp runt huset där polisen som sköt ihjäl 20-åriga Daunte Wright bor.
Staket har satts upp runt huset där polisen som sköt ihjäl 20-åriga Daunte Wright bor.Foto: John Minchillo/AP/TT

Hon är formellt anklagad för ett dråpliknande brott (på engelska second degree manslaughter) för dödsskjutningen och har släppts mot en borgensumma på 100 000 dollar, motsvarande nästan 850 000 kronor.

Den första domstolsförhandlingen i målet kommer att äga rum klockan 13.30 på torsdagseftermiddagen, lokal tid.

Annons

– Även om vi uppskattar att åklagaren går vidare med att skipa rättvisa för Daunte, så kan ingen fällande dom ge familjen deras älskade tillbaka, sade familjen Wrights advokat Ben Crump efter gripandet av polisen.

Sedan dödsskjutningen i söndags har Minneapolis återigen skakats av protester. För fjärde kvällen i rad drabbade demonstranter och kravallpolis samman när mörkret föll på onsdagen. Polisen sköt tårgas för att skingra demonstranter utanför polisstationen i Brooklyn Center, förorten där Daunte Wright sköts till döds.

20-åringen var ute och körde bil med sin flickvän i Brooklyn Center i söndags, när polisen stoppade bilen på grund av en trafikförseelse och då upptäckte att Wright var efterlyst. Vid ingripandet uppstod tumult och skott avlossades. Wright körde i väg skadad och kraschade några kvarter bort.

Polisen som sköt Wright hävdar att skjutningen var en olyckshändelse, och att hon råkat avlossa sitt tjänstevapen när hon egentligen skulle använda sitt elchockvapen. Inspelningar som har släppts från hennes kroppskamera tycks stödja påståendet.

Hon samt polischefen har ansökt om uppsägning, men stadsledningen hann innan dess besluta att de ska avskedas.

En demonstrant visar sin förtvivlan vid en protest på onsdagen vid polishuset i Brooklyn Center, Minneapolis, efter dödskjutningen av 20-årige Daunte Wright. Arkivbild.
En demonstrant visar sin förtvivlan vid en protest på onsdagen vid polishuset i Brooklyn Center, Minneapolis, efter dödskjutningen av 20-årige Daunte Wright. Arkivbild.Foto: John Minchillo
TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons