Annons

WHO: Danskt Astravaccin till andra länder

Publicerad 15 april 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Danska sundhetsstyrelsens direktör Søren Brostrøm och läkemedelsstyrelsens Tanja Erichsen vid beskedet om att Astra Zenecas vaccin stoppas.
Danska sundhetsstyrelsens direktör Søren Brostrøm och läkemedelsstyrelsens Tanja Erichsen vid beskedet om att Astra Zenecas vaccin stoppas.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix/TT

Danmark undersöker möjligheter att dela med sig av Astra Zenecas covid-19-vaccin sedan landet beslutat att stoppa användningen.

Uppgiften kommer från världshälsoorganisationen WHO och dess Europachef Hans Kluge. Det danska hälsodepartementet har inte kommenterat uppgifterna.

Annons

Beslutet om det danska förbudet mot Astra Zenecas vaccin har väckt debatt om vad som ska hända med doserna.

Danmark har något fler än 200 000 doser av det aktuella vaccinet, men uppges ha kontrakt på ytterligare 3,5 miljoner doser enligt Statens Serum Institut.

Världsbankens ordförande David Malpass hoppas att länder som har doser över bör ge dessa till fattigare länder som behöver vaccin.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons