Annons

Molly Sandén uppträder på Oscars förgala

Den svenska artisten Molly Sandén har inte bara chans på en Oscarsstatyett – hon ska även uppträda på förgalan med den nominerade låten "Husavik".
Publicerad 17 april 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Molly Sandén uppträder på Oscars förgala. Arkivbild.
Molly Sandén uppträder på Oscars förgala. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Låten "Husavik" från filmen "Eurovision Song Contest: The story of Fire Saga" har chans att vinna en Oscar. I filmen ser det ut som att det är skådespelaren Rachel McAdams som sjunger, men i själva verket är det Molly Sandéns röst som hörs.

Samtliga låtar som har nominerats i kategorin bästa låt kommer att framföras live. Sandén kommer att framföra "Husavik" från Island, medan Celeste, H.E.R., Leslie Odom, Jr, Laura Pausini, Daniel Pemberton och Diane Warren uppträder live från Los Angeles.

Annons

"Husavik" har skrivits av svenskarna Max ”Fatmax Gsus” Grahn och Rickard Göransson tillsammans med amerikanen Savan Kotecha. Molly Sandén arbetade till en början med projektet under en pseudonym, My Marianne.

Oscarsgalan äger rum den 25 april och visas på TV4 och C More.

Sofia Sundström/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons