Annons

Nyförvärvet frälste Rosengård på tilläggstid

Under de fem senaste säsongerna hade Rosengård bara lyckats besegra Linköping två gånger på tio försök i damallsvenskan.
I årets premiär blev det vinst borta – för första gången sedan 2017.
Inhopparen Stefanie Sanders – nyförvärv från Tyskland – nickade in matchens enda mål på tilläggstid.
Publicerad 18 april 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Caroline Seger jublar tillsammans med målskytten Stefanie Sanders.
Caroline Seger jublar tillsammans med målskytten Stefanie Sanders.Foto: Stefan Jerrevång/TT

I 92:a minuten nickade inhopparen Stefanie Sanders in enda målet – som inledde jakten på att återerövra SM-guldet.

– För att lyckas vinna igen måste vi vara mer ödmjuka än i fjol, säger lagkaptenen Caroline Seger.

Annons

Efter SM-guldet 2019 var Rosengård stor favorit att följa upp med klubbens tolfte titel i fjol.

Men de planerna förstördes under en tung oktobermånad – och Göteborg (numera Häcken) kunde i stället höja bucklan för första gången.

– Vi hade mycket oss själva att skylla, det verkade som att vi trodde att vi var oövervinnliga och agerade inte alls med den ödmjukhet som krävs. Det måste vi se till att inte återupprepa någon mer gång. Något annat än en match i taget och inte sväva i väg finns inte, betonar landslagsstjärnan Caroline Seger.

Bruten svit

Årets liga inleddes under söndagen genom ett trendbrott, mot det lag man haft det tuffast mot de senaste åren.

Rosengård hade bara vunnit två av de tio senaste drabbningarna mot Linköping i damallsvenskan – och inte en endaste seger på bortaplan sedan 2017.

Gissa därför hur skönt det var att ordna full pott i 92:a minuten, då inhoppande Stefanie Sanders nickade in Olivia Schoughs perfekt slagna frispark.

Det tyska nyförvärvet kunde knappast presenterat sig på ett bättre sätt i sin nya klubb.

– En suverän frispark och roligt för Stefanie att få avgöra, en spännande spelare som nyss kommit till oss. Vi tryckte ju ned Linköping totalt de sista 20–25 minuterna och därför var det väldigt välförtjänt, säger lagkapten Seger.

Tålamod

Men även om gästerna hade klart mer boll och styrde händelserna större delen av matchen var det ytterst nära att det slutade oavgjort.

– Linköping brukar ju också vara ett topplag och de är alltid svårspelade. Klart att det kan vara frustrerande när man har spelet och är så nära, utan att få in bollen. Men vi vägrade att ge upp – och till slut kom utdelningen. Jag hoppas vi kan fortsätta ha det här tålamodet.

Annons

Precis som Rosengård (stolpskott av Ria Noora Minerva Ölin) träffade LFC virket genom norska landslagsmittfältaren Frida Maanums projektil. Dessutom hade Therese Simonsson ett par vassa lägen.

Annars fick hemmalaget mest fokusera på att försvara sig, något man gjorde framgångsrikt. Stabila målvakten Cajsa Andersson var bara ett par minuter från att hålla nollan.

– Utespelarna kämpade grymt bra, men det är jäkligt surt att få stryk på det här sättet. Defensivt gör vi ju annars en riktigt bra insats, suckar hon.

Joakim Löwing/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons