Annons

Sandén fick spela in Oscarsvideo på Island

Publicerad 18 april 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Molly Sandén sjunger på låten "Husavik", som är Oscarsnominerad. Arkivbild.
Molly Sandén sjunger på låten "Husavik", som är Oscarsnominerad. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Molly Sandén har nekats arbetstillstånd i USA och kan därför inte uppträda på Oscarsgalans förgala, skriver Aftonbladet. I stället fick sångerskan, som sjunger på Oscarsbidraget "Husavik", spela in en video på Island under lördagen.

Enligt isländska tidningen Vikubladid flögs Sandén med privatjet på fredagen och fick göra covidtest både vid avresan och ankomsten. Hon gjorde sedan framförandet tillsammans med en flickkör från staden Húsavík.

Annons

Videon kommer visas på förgalan som äger rum samma dag som Oscarsgalan, den 25 april. Resterande bidrag framförs på plats på Dolby Family Terrace i Los Angeles, skriver Entertainment Weekly.

I filmen "Eurovision Song Contest: The story of Fire Saga" ser det ut som att det är skådespelaren Rachel McAdams som sjunger, men i själva verket är det Molly Sandéns röst som hörs.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons