Annons

Minst 300 döda i strider i Tchad

Publicerad 19 april 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Minst 300 personer har omkommit i strider som uppstått i samband med presidentvalet i Tchad, där president Idriss Deby Itno väntas segra. Arkivbild.
Minst 300 personer har omkommit i strider som uppstått i samband med presidentvalet i Tchad, där president Idriss Deby Itno väntas segra. Arkivbild.Foto: Markus Schreiber/AP/TT

Strider mellan Tchads armé och rebeller från landets norra delar har skördat hundratals liv, uppger militären som samtidigt påstår att lugnet är återställt.

– På fiendesidan har fler än 300 rebeller neutraliserats och 150 tillfångatagits, sade arméns talesperson Azem Bermandoa Agouna, till AFP på lördagen.

Annons

Armén framhåller att den förlorat fem liv i angreppet som initierades av rebellstyrkorna på valdagen den 11 april.

Trots att militären tidigare har sagt att anfallet är avslutat, hävdade rebellerna att man nått framgångar under helgen. Både den brittiska och den amerikanska ambassaden varnar för potentiella sammandrabbningar.

Svenska utrikesdepartementet (UD) avråder tills vidare från resor till landet. "Med anledning av säkerhetsläget avråder UD från alla resor till Tchad", meddelar UD.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons