Annons

Cas ger svenska rätt – får vara med i OS

Publicerad 20 april 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Mathilda Karlsson under en tävling på Stockholms stadion. Arkivbild.
Mathilda Karlsson under en tävling på Stockholms stadion. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Svenska hoppryttaren Mathilda Karlsson, som numera tävlar för Sri Lanka, får rätt av idrottens skiljedomstol Cas, skriver Dagens Nyheter. Därmed är Karlsson åter inkvalad till OS i Tokyo i sommar.

Karlssons överklagade i fjol att Internationella ridsportförbundet (FEI) i efterhand beslutat att stryka rankningspoäng intjänade i tre tävlingar i Frankrike, bland annat på grund av för små startfält. Beslutet drabbade Karlsson, som hade tjänat in många poäng i just de tävlingarna, och hon tappade sin OS-plats.

Annons

Först på tisdagen blev utslaget i Cas officiellt, skriver DN.

"Beslutet är en besvikelse för FEI men vi respekterar det eftersom vi vet att misstag har begåtts och att Cas grundade sitt beslut på dessa misstag", säger FEI:s generalsekreterare Sabrina Ibáñez i ett pressmeddelande.

35-åriga Karlsson är född på Sri Lanka och adopterades av en svensk familj när hon var spädbarn. Hon bor sedan länge i Tyskland, men tävlade för Sverige fram till 2018.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons