Annons

Försökte knivmörda sin fru inför barn

Kvinnan ville lämna hemmet, men hennes make släpade in henne i håret och högg henne flera gånger med kniv inför deras barn.
Han döms till ett långt fängelsestraff och utvisning.
Publicerad 20 april 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
En man döms till fängelse och utvisning för att ha försökt mörda sin fru med kniv i deras hem. Arkivbild av Borås tingsrätt.
En man döms till fängelse och utvisning för att ha försökt mörda sin fru med kniv i deras hem. Arkivbild av Borås tingsrätt.Foto: Thomas Johansson/TT

Mannen och kvinnan hamnade i diskussion i sin lägenhet den 26 november, rapporterar lokala medier. Hon försökte lämna lägenheten, men mannen slog och sparkade samt släpade in henne i håret, innan han högg henne med kniv.

Hon blev huggen två gånger i magen och en gång i bröstet där kniven också träffade hjärtsäcken, rapporterar Ulricehamns Tidning.

Annons

Parets två barn var hemma. Det äldre av dem, en flicka, såg delar av våldet och ringde ambulans. När mamman hämtades i ambulanshelikopter hade hon livshotande skador, men hon överlevde i slutänden.

– Utredningen tyder på att det handlar om svartsjuka, säger chefsåklagare Per-Erik Rinsell till P4 Sjuhärad.

– Det fanns inte belägg för något sådant, men han uppfattade det som så och därför var han förargad.

Mannen döms för mordförsök och en tidigare misshandel av frun till 14 års fängelse och livstids utvisning. Därtill ska han betala 190 000 kronor i skadestånd.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons