Annons

Fransk ambassadör blir fråga för parlament

Publicerad 20 april 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Polis avfyrade tårgas för att skingra en av TLP:s protester i Karachi i måndags.
Polis avfyrade tårgas för att skingra en av TLP:s protester i Karachi i måndags.Foto: Fareed Khan/AP/TT

Pakistans parlament kommer att få avgöra huruvida Frankrikes ambassadör får stanna i landet. Regeringens beslut ses som ett försök att blidka det radikala islamistiska partiet TLP som har hotat med nya protester om inte diplomaten utvisas.

TLP har i flera månader drivit på protester mot Frankrike sedan president Emmanuel Macron försvarat satirtidskriften Charlie Hebdos rätt att återpublicera Muhammedkarikatyrer. Sex poliser har dödats i sammandrabbningar med demonstranter och TLP uppger även att flera av dess anhängare har dödats.

TLP förbjöds nyligen med hänvisning till antiterrorlagar. I måndags bad premiärminister Imran Khan den radikala gruppen att avsluta sin våldsamma kampanj för att få bort ambassadören och sade att oroligheterna skadar landet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons