Annons

Bayern rycker från Leipzig – Schalke åker ur

Publicerad 20 april 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Emil Forsberg.
Emil Forsberg.Foto: Jan Woitas/AP/TT

Gick tåget i Köln? Förmodligen. Leipzig hade chansen att haka på Bayern München i kampen om det tyska Bundesligaguldet, men förlorade överraskade mot bottenlaget Köln med 1–2.

Emil Forsberg fick lämna planen efter en dryg timmas spel, kort efter Jonas Hectors andra mål för Köln, vars seger innebär att klubben har chansen att hänga kvar.

Annons

Bayern München vann hemma mot Leverkusen med 2–0, Eric Maxim Choupo-Moting och Joshua Kimmich gjorde målen redan under första kvarten. Därmed har Bayern skaffat sig en tiopoängsledning med fyra omgångar kvar och kan säkra ligatiteln redan i nästa omgång, borta mot Mainz på lördag.

Samtidigt är det klart att Schalke åker ur efter 30 raka säsonger i högsta serien. Klubben från Gelsenkirchen har sladdat i botten hela säsongen och har bara spelat ihop 13 poäng. Nådastöten blev 0–1-förlusten borta mot Arminia Bielefeld och nästa säsong spelar Schalke, som var i semifinal i Champions League 2011, i den tyska andradivisionen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons