Chelsea behåller greppet med två omgångar kvar

Chelsea tappade ledningen två gånger borta mot Manchester City. Efter 2–2 behåller ändå Londonlaget greppet om förstaplatsen i damernas Super League-fotboll.
Publicerad 21 april 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Jonna Andersson spelade hela matchen för Chelsea. Arkivbild.
Jonna Andersson spelade hela matchen för Chelsea. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

De två lagen har ryckt loss i tabelltoppen och inför seriefinalen skiljde två poäng till Chelseas fördel.

Det gör det fortfarande.

Sam Kerr nickade in Chelseas första ledningsmål på en hörna i 25:e minuten, men glädjen blev kortvarig. Fyra minuter senare kvitterade Chloe Kelly när svenska landslagsbacken Jonna Andersson inte var riktigt på hugget och missade markeringen i eget straffområde.

I 34:e minuten revs Kerr ned i det andra straffområdet och danska Pernille Harder skickade in 2–1 till Chelsea från elva meter.

Chelsea, utan skadade lagkaptenen Magdalena Eriksson, behöll ledningen tills kvarten återstod. En slarvig bakåtpassning följdes kort därefter av en missad rensning och då höll sig Lauren Hemp framme och satte 2–2.

Hemp hade senare också en vass nick, men Chelseakeepern Ann-Katrin Berger lyckades rädda genom att styra bollen i ribban. Sista läget var Chelseas, men Sam Kerr lyckades inte förvalta friläget på tilläggstid.

Efter 2–2 har Chelsea ändå allt i egna händer, två poäng före City och med två omgångar kvar att spela.