Annons

Hämtade 170 kilo knark i Malmö – får fängelse

De två männen körde från Stockholm till Malmö. Uppdraget? Hämta mer än 170 kilo amfetamin.
Men efter att ha lastat över knarket i bilen råkade de stöta på polisen – och erkände direkt.
Publicerad 21 april 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Narkotikan beräknas ha ett gatuvärde av 37 miljoner kronor, enligt Malmö tingsrätt. Arkivbild.
Narkotikan beräknas ha ett gatuvärde av 37 miljoner kronor, enligt Malmö tingsrätt. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Nu döms två män till sju och ett halvt års fängelse vardera för synnerligen grovt narkotikabrott. Enligt Malmö tingsrätt har de båda uppgett att narkotikahanteringen varit ett arbete mot ersättning – i en tid då de verkligen behövde pengar.

Den ena mannen har uppgett att han blivit erbjuden en hög summa pengar för att bära väskorna med – vad han menat varit – ett oklart innehåll.

Annons

Polisen ska ha upptäckt oegentligheter när de från en polishelikopter, som egentligen var ute för att spana i ett annat ärende, råkade få syn på en utländsk lastbil samt flera män som rörde sig mellan den och en personbil i ett industrikvarter i Malmö. Lite senare stoppade polisbilen två uppenbart nervösa män när bilen körde därifrån. En av dem erkände då att lasten var full av 150 kilo "speed".

Narkotikan beräknas ha ett gatuvärde av 37 miljoner kronor, och enligt tingsrätten rör det sig därför om ett grovt brott. Mängden narkotika var så stor att det "knappast har kunnat finnas något annat syfte än att bedriva handel med den", skriver rätten i sin dom.

Anna Karolina Eriksson/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons