Annons

Hylte/Halmstads damer tog SM-guldet

Damerna gjorde sitt – nu är frågan om de får herrarna med sig på den digitala guldfesten.
Hylte/Halmstad slog Engelholm i finalserien och tog sitt andra SM-guld.
Publicerad 21 april 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Hylte/Halmstads damer är svenska mästare för andra gången efter seger i finalserien mot Engelholm.
Hylte/Halmstads damer är svenska mästare för andra gången efter seger i finalserien mot Engelholm.Foto: Foto: Robert Boman

25–19, 25–27, 28–26, 15–25, 15–9 hemma i Halmstad arena gör att klubben kan titulera sig bäst i Sverige i volleyboll. Samtidigt bröts Engelholms sex år långa svit som svenska mästare.

– Helt magiskt! Sättet vi vinner på, en femsetare, gör det hela väldigt speciellt. Det var en känslomässig berg- och dalbana där ute i dag. Engelholm krigade verkligen och gjorde det svårt för oss, men jag är otroligt stolt över hur vi slutför matchen, säger landslagscentern Lilly Topic.

Annons

21-åriga landslagsspikern Hanna Hellvig, nyligen utsedd till säsongens spelare, blev bästa poängplockare i det nyblivna mästarlaget med 23 poäng. Hon blev också bästa poängplockare i hela SM-slutspelet med sina 129 poäng på sju matcher.

Redan på torsdagskvällen väntar en ny potentiellt avgörande SM-final i Halmstad arena. Då det är dukat för ett halländskt herrderby mellan guldtippade GP-mästaren Hylte/Halmstad och uppstickande rivalen Falkenberg.

Hylte/Halmstad vann det första finalmötet med 3–1 i helgen och är svenska mästare vid seger.

Hylte/Halmstad kan bli första klubb att under en och samma säsong vinna såväl Grand prix-gulden som SM-titlarna på både dam- och herrsidan.

Att en och samma förening tar hem båda SM-titlarna har hänt fem gånger tidigare, senast för 33 år sedan då Sollentuna VK lyckades med bedriften.

Hylte/Halmstad har totalt nio SM-guld sedan tidigare, varav åtta på herrsidan. Senast damlaget stod som mästare var säsongen 2013/14.

Lilly Topic och Jona Vigfusdottir jublar över SM-guldet.
Lilly Topic och Jona Vigfusdottir jublar över SM-guldet.Foto: Foto: Robert Boman.
TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons