Annons

Ihjälskjuten svart tonåring väcker ny ilska

Publicerad 21 april 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Demonstranter samlades utanför stadshuset i Columbus i delstaten Ohio, USA, under natten mot onsdagen.
Demonstranter samlades utanför stadshuset i Columbus i delstaten Ohio, USA, under natten mot onsdagen.Foto: Jay LaPrete/AP/TT

Polis i den amerikanska delstaten Ohio sköt under tisdagskvällen ihjäl en 16-årig svart flicka efter att de uppfattat att hon skulle attackera en annan person med en kniv.

Dödsskjutningen skedde mindre än en timme innan den uppmärksammade domen mot expolisen Derek Chauvin kom. Chauvin dömdes på dråpliknande åtalspunkter för att ha dödat George Floyd i maj i fjol.

Annons

Inför rättegången har spänningarna i landet varit höga och protesterna mot rasism och polisvåld i landet har avlöst varandra.

När den 16-åriga flickans död blev känd bröt demonstrationer ut i delstatshuvudstaden Columbus. Polisen valde senare att dela inspelningen från polisens kroppskamera när skjutningen ägde rum.

I videon syns polisen anlända till platsen där en mindre folksamling kollar på två flickor som bråkar och slåss. Den ena flickan kastar sig vid ett tillfälle mot den andra med vad som tycks vara en kniv i handen varvid polisen öppnar eld och flickan kastas till marken. Hon dog senare av sina skador.

Columbus borgmästare Andrew Ginther har kallat flickans död "en fruktansvärd, hjärtekrossande situation".

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons