Målfest när Pittsburgh besegrade New Jersey

Vad som såg ut att bli en promenadseger för Pittsburgh slutade med nagelbitarspänning i slutsekunderna.
New Jersey hämtade ikapp rejält i tredje perioden, men sex mål på elva skott i en period räckte inte hela vägen och en slutspelsplats är nu är utom räckhåll.
Publicerad 21 april 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Pittsburghs målvakt Tristan Jarry fick fullt upp i tredje perioden mot New Jersey.Foto: Gene J Puskar/AP/TT

I 40 minuter höll Pittsburgh låda på hemmaisen.

Efter två spelade perioder ledde man med 6–0, men snacket i New Jerseys omklädningsrum måste ha varit något alldeles speciellt, för laget gick ut på isen och dundrade in sex mål under de avslutande 20 minuterna.

– Vi ville bara komma ut och vinna den perioden. I ishockey får man aldrig lägga av. Laget visade på bra styrka där, säger New Jersey-kaptenen Nico Hischier, som gjorde lagets första mål i matchen.

Och nog var det ett styrkebesked. Gästerna vann slutperioden med 6–1, men slutresultatet 7–6 till Pittsburgh innebär att slutspelsplatsen är utom räckhåll för New Jersey som nu är en placering från jumboplats, hela ligan räknat. Bara Buffalo ligger bakom laget i sammanräkningen.

Pittsburgh inledde starkt och redan efter första perioden hade laget en ledning med 4–0. Det fjärde målet var Jeff Carters första för laget – han byttes dit från Los Angeles förra veckan.

Målgörandet avslutades av New Jerseys svensk Andreas Johnsson, som satte 7–6-målet i matchens slutsekunder.

New Jersery, som nu har förlorat sju matcher på raken, spelade utan flera nyckelspelare. Däribland toppmålgörarna Jesper Bratt (underkroppsskada) och Pavel Zacha (okänd skada), backarna Ty Smith (överkroppsskada) och PK Subban (covid-19-åtgärd) samt förstemålvakten Mackenzie Blackwood (överkroppsskada).