Annons

Våren hälsas med körsång i SVT

Publicerad 22 april 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Lunds studentsångare sjunger traditionsenligt in våren. I år firar kören 190-årsjubileum. Pressbild.
Lunds studentsångare sjunger traditionsenligt in våren. I år firar kören 190-årsjubileum. Pressbild.Foto: Fredrik Norberg/SVT

Även i år stoppar pandemin Lunds studentsångare från att inta universitetshusets trappa den 1 maj. Årets vårkonsert är i stället inspelad i förväg i trädgården vid Kulturen, som ligger vid Tegnérsplatsen i centrala Lund.

"Vårsång", "Majsång" och "Längtan till landet" är några av de sånger som kommer höras när den anrika kören sjunger in våren – en tradition vars historia sträcker sig över hundra år tillbaka i tiden.

Annons

I år firar kören dessutom 190-årsjubileum. Körledare och dirigent är Christian Schultze.

– Redan förra året kände vi i kören hur angeläget det var att få sjunga och förmedla vårens budskap. Nu har det gått ett år och många är slitna och trötta. Då känns det ännu mer angeläget att få sjunga in ljuset, värmen och inte minst hoppet till svenska folket, säger han till SVT.

Konserten sänds i SVT1 lördag 1 maj klockan 19.00.

TT

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons