Annons

Timrå stänger verksamheten efter covid-fall

20 av 28 spelare och ledare i Björklöven har testat positivt för coronaviruset.
Och Timrå stänger ner verksamheten efter ett fall av covid-19 i truppen.
Den hockeyallsvenska finalserien kan nu komma att skjutas upp ytterligare.
Publicerad 23 april 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Björklöven är hårt drabbat av corona. Arkivbild.
Björklöven är hårt drabbat av corona. Arkivbild.Foto: Erik Mårtensson/TT

Timrå utjämnade den hockeyallsvenska finalserien till 1–1 i matcher efter 7–0-segern i måndags. Efter matchen fick en spelare i Umeålaget symptom för covid-19 och hela laget snabbtestades där man hittade tolv positiva fall.

Timrå stänger verksamheten

Under onsdagen genomfördes PCR-tester och nu bekräftar klubben att 15 spelare och fem ledare testat positivt.

Annons

"En person har fått besöka läkarvård efter att ha fått problem med andningen men har under gårdagskvällen fått lämna sjukhuset. Övriga uppvisar vanliga symptom men mår under omständigheterna bra", skriver klubben på sin hemsida.

Timrå meddelade under fredagseftermiddagen att man stänger ner verksamheten tills vidare efter att en person i klubben har testat positivt för covid-19.

"Under tiden kommer vi att testa samtliga spelare och ledare för att säkerställa att vi kan återuppta vår verksamhet på ett smittsäkert vis", skriver klubben på sin hemsida.

"Tiden får utvisa"

Finalseriens tredje match har skjutits upp till 30 april, men det är oklart om den kommer att kunna spelas.

– Det vet vi inte. Vi kanske måste skjuta på det ytterligare. Det får tiden utvisa, det är inget vi kan bestämma nu. Vi får invänta nya tester. Det blir ett nytt PCR-test, på måndag bör de ta det, då har det gått sex dagar, säger hockeyallsvenskans sportchef Erik Ryman till Aftonbladet och fortsätter:

– Vi har satt ett datum för spel till nästa fredag och då följer vi de rekommendationer vi ska. Klart att det är väldigt väldigt olyckligt för alla att det här kommer just nu, men pandemin är inget vi styr över tyvärr.

Anton Johansson/TT

Emil Forsberg/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons