Annons

American Express överraskar positivt

Publicerad 23 april 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Foto: Patrick Sison/AP/TT

Utsikterna för betalkortsföretag som American Express har förbättrats avsevärt sedan den ekonomiska återhämtningen fått fart tack vare statliga stöd och vaccinering mot covid-19. American Express har därför kunna återföra drygt en miljard dollar av den avsättning bolaget gjorde i fjol för potentiella kreditförluster. Totalt reserverade American Express 1,7 miljarder dollar förra året för kreditförluster.

Återföringen under första kvartalet i år gav en positiv resultateffekt om 675 miljoner dollar. Nettovinsten steg till 2:74 dollar per aktie, från 0:41 dollar per aktie motsvarande kvartal i fjol. Väntat var en nettovinst på 1:61 dollar per aktie, enligt Refinitiv.

Omsättningen sjönk dock 12 procent till omkring 9 miljarder dollar. Framför allt är det konsumtionen av resor och nöjen som minskat, ned 50 procent jämfört med för ett år sedan.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons