Annons

"Biljettkvoten blir kraftigt reducerad"

Biljetterna som sålts till Sveriges gruppspelsmatcher i fotbolls-EM återkallas.
Och det kan bli svårt för de blågula fansen att få tag på nya.
– Jag hoppas att vi kan ta emot många svenska supportrar på de här matcherna, säger Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson.
Publicerad 23 april 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
De svenska supportrarna kan få svårt att få tag på biljetter till EM-matcherna.
De svenska supportrarna kan få svårt att få tag på biljetter till EM-matcherna.Foto: Maja Suslin /TT

Svenska landslagets matcher i EM-slutspelet har flyttats från Bilbao och Dublin då värdstäderna inte kunnat garantera Europeiska fotbollsförbundet Uefas krav på att 25 procent av läktarna ska fyllas.

Sverige kommer därför att spela i Sevilla och S:t Petersburg i stället.

Annons

– Det är otroligt skönt att vi äntligen kommit fram till ett beslut. Det har varit stora frågetecken under lång tid så det känns väldigt bra, säger Karl-Erik Nilsson.

Men det är några frågetecken som kvarstår.

Svårt att få tag på biljetter

Att läktarkapaciteten begränsats på grund av coronapandemin har resulterat i att Uefa tvingats lösa in biljetter och återbetala supportrarna. De som redan köpt kommer dock att ha förtur när de nya biljetterna börjar säljas.

Att få tag på en biljett väntas bli betydligt tuffare än tidigare. Biljetterna ska lottas ut enligt supporterklubbens tilldelningsprincip där 50% av biljettkvoten kommer att tilldelas medlemmar med högst poäng.

Enligt Svenska fotbollförbundets hemsida räknar man med att biljettkvoten kommer att bli "kraftigt reducerad".

"Hoppas det gäller nu också"

Dessutom råder det för närvarande inreseförbud till ryska S:t Petersburg där Sverige ska spela mot Slovakien den 18 juni och Polen den 23 juni.

Men trots det har staden lovat att fylla arenan till 50 procent, vilket motsvarar 34 000 åskådare.

– Jag hoppas att vi kan ta emot många svenska supportrar på de här matcherna i den mån man vill åka och titta på dem. De har tidigare varit måna om att öppna upp för så många fans som möjligt så vi får hoppas att det gäller nu också, säger Karl-Erik Nilsson.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons