Annons

"Kristina från Duvemåla" till Dalhalla

Publicerad 23 april 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Victoria Tocca gör rollen som Kristina när "Kristina från Duvemåla" ges i Dalhalla sommaren 2022. Pressbild.
Victoria Tocca gör rollen som Kristina när "Kristina från Duvemåla" ges i Dalhalla sommaren 2022. Pressbild.Foto: Magnus Ragnvid

Victoria Tocca och John Martin Bengtsson gör huvudrollerna som Kristina och Karl Oskar i en konsertant version av Benny Andersson och Björn Ulvaeus “Kristina från Duvemåla” som ges på Dalhalla sommaren 2022.

Berättarrösten samt rollen som Fina-Kajsa gestaltas av Marianne Mörck. För musiken står Dalasinfoniettan och dess kör under ledning av Anders Eljas.

Annons

Victoria Tocca , som även är föreställningens producent, beskriver rollen som Kristina som en drömroll.

"Jag får också en helt obeskrivlig glädjekänsla i hela kroppen när jag tänker på att få stå på Dalhallas unika scen och spela Kristina. Men jag ska kanske påpeka att jag inte bara fick ge rollen till mig själv, utan jag – precis som övriga medverkande – har gått igenom hela auditionprocessen" säger hon i ett pressmeddelande.

Musikalartisten Evelyn Jons gör rollen som Ulrika.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons