Annons

Giggs ska upp i rätten – petas från EM

Wales förbundskapten i fotboll, Manchester United-ikonen Ryan Giggs, ska upp i rätten på onsdag, meddelar polisen i Manchester.
47-åringen anklagas för två fall av misshandel mot två kvinnor, en i 30-årsåldern och en i 20-årsåldern.
Publicerad 23 april 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Ryan Giggs. Arkivbild.
Ryan Giggs. Arkivbild.Foto: Anton Uzunov/AP/TT

Giggs greps i början av november efter att polis larmats till hans bostad. En kvinna i 30-årsåldern fick vård på platsen för lindriga skador, och flera brittiska medier rapporterade att Giggs greps misstänkt för att ha misshandlat sin flickvän.

Giggs är släppt mot borgen och ska infinna sig i rätten den 28 april.

Annons

I ett uttalande nekar 47-åringen till anklagelserna.

"Jag har full respekt för lagens process och förstår allvaret i anklagelserna. Jag kommer att hävda min oskuld i rätten och jag ser fram emot att rentvå mitt namn", säger han på fredagskvällen.

Ryan Giggs är en ikon i Manchester United där han gjorde 23 säsonger och vann bland annat 13 Premier League-titlar och två Champions League-titlar.

Han representerade Wales 64 gånger som spelare och tog över som förbundskapten 2018.

Under fredagskvällen meddelade det walesiska fotbollsförbundet att Giggs inte kommer att vara förbundskapten under EM. I stället kommer assisterande förbundskapten Robert Page ha huvudansvaret.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons