Annons

Sävehof till SM-final efter kross

Sävehof är i ännu en SM-final i handboll.
Det regerande mästarlaget besegrade enkelt Lugi i semifinalen med 3–0 i matcher.
– Vi visar vilken bredd vi har i dag, säger Sävehofs Jonathan Edvardsson i C More efter 40–27-segern.
Publicerad 23 april 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Sebastian Karlsson och Sävehof är vidare till SM-final.
Sebastian Karlsson och Sävehof är vidare till SM-final.Foto: Adam Ihse/TT

Sävehof har haft en säsong av det klart finare slaget. Partillelaget vann grundserien och i slutspelet har det inte gått att stoppa laget.

I kvartsfinalen besegrades Guif med 3–0 i matcher och Lugi städades av med samma siffror i semifinalen. Under fredagskvällen säkrades finalavancemanget när Sävehofs offensiv tände på alla cylindrar och man vann med hela 40–27.

Annons

– Jag är överraskad att det blev på det här sättet, men glad och stolt över hur vi tacklar den här semifinalserien, säger Sävehofs tränare Michael Apelgren i C More.

I finalen väntar antingen Skövde eller Kristianstad. Skövde leder med 2–0 i matcher. De möts i en tredje semifinal på lördag.

– Jag tror att det blir Skövde. Det blåser ditåt. Det tror jag många av handbollsnördarna håller med om, säger Apelgren.

Sävehof, som tog SM-guld 2019, är regerande mästare efter att SM-slutspelet ställdes in förra säsongen på grund av coronapandemin.

Anton Johansson/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons