Annons

Superligabanken självkritisk: "Missbedömning"

Publicerad 23 april 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Planerna på superligan havererade och banken JP Morgan säger nu att man gjorde en missbedömning. Arkivbild.
Planerna på superligan havererade och banken JP Morgan säger nu att man gjorde en missbedömning. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Den amerikanska storbanken JP Morgan, som skulle stödja utbrytarligan i fotboll med motsvarande 35 miljarder kronor, säger nu att man gjorde en missbedömning.

"Vi gjorde en tydlig missbedömning av hur det här skulle tas emot av den stora fotbollsfamiljen och hur det skulle kunna påverka den i framtiden. Det kommer vi att lära oss av", säger banken i ett uttalande.

Annons

För att komma igång med superligan skulle JP Morgan gå in med 35 miljarder kronor till de tolv klubbarna som gått in i projektet, samt ytterligare tre lag som förväntades komma med. Men det tog inte ens två dygn innan projektet sprack efter de ilska reaktioner som kom från både politiker, supportrar och fotbollsorganisationer.

Först hoppade de sex Premier League-klubbarna av, därefter Milano-klubbarna och Atlético Madrid.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons